@Rigbone Öyle yazmayın hocam biri gelir büyülü fan yazar şimdi. Ben yazdım 80 derece maks geçmediğini forumdan biri testi doğru yapamıyordur diyordu. haha O zaman throttle vardır der bir şey der yani.
Valla hocam ben sıradan bir kullanıcıyım öyle inciğine cıncığına fazla bakan birisi değilim. Bu alette de yapabileceğim maksimum şey oyun oynamak olur onda da gördüğüm değerler 80 civarı o da işlemci zaten. Bir de bu teknoloji şans işi diyorlar ya sanırım onun da payı var her alette aynı sıcaklığı alamıyorsun galiba bazıları daha şanssız oluyor.
@Rigbone öyle yazmayın hocam biri gelir büyülü fan yazar şimdi. ben yazdım 80 derece maksimum geçmediğini forumdan biri testi doğru yapamıyordur diyordu. Haha o zaman throttle vardır der bir şey der yani.
Ne bilelim canim 50 Watt'lik GPU'yu oyun laptopu diye yutturmaya calisitigini. Bizim orada multimedya laptopu deniyor onlara. Sen yine de sana soyledigim yontemi bir dene bakalim islemcin tam frekansinda calisacak mi? Hem sana da biraz deneyim olur malum hiçbir şey bilmiyorsun. Isinmiyorsa oyun laptopu falan degildir anca marketingdir o deyip basiyorum blogu. 3060'in giris seviyesi oldugu piyasada 1650 nedir arkadas 5 yil oncesinin giris seviyesi hizinda GPU.
Benim laptobum da AMD işlemcili. Az önce Euro Truck Simulator 2 oyununu açıp 1 saate yakın oynadım. Hatta RAM yetmediği için drop falan yedim . 83 dereceyi görebildim en fazla. Pek normal göremiyorum hala 104 dereceyi.
@Rigbone Olabilir hocam biz de iyisini biliyoruz değil ama az çok kullanan kişi bazı şeylerin nasıl olduğunu bundan iyi bilir. Yorumunu görürsün zaten birilerin canı yanıyor. Bilmiş arkadaşlar çok dikkat etmemiz gerek. 105 derece normal diyen arkadaştan fazla muhatap olmaya gerek yok kendi çevresinde takılsın. İnsanlarla nasıl konuşacağını öğrensin öncelikle bir de yaşını söylüyor ama yaşı ile konuşması bir değil eski hurafeleri yazıyor. Isınan cihaz oyuncuymuş, benim eski R5 2500U bilgisayarım 95 100 derecelere çıkıyor ekran kartı Radeon 540 daha fazla ısınıyor nasılsa oyuncu bilgisayar ya onun kafasından daha hızlı U işlemci bilgisayarım. Sanırım arkadaş artık güç watt değerlerin azalıp ama performansların arttığını veya nm küçüldüğünü daha az ısındığını düşünemiyor. Bu arkadaş 15 sene önceki bilgisayarları tamir edince onlardan sanıyor. Sene 2021 ama kafası 2006 doların düşük olduğu zamanlarda.