İyi günler arkadaşlar.
Dün akşam uzun bir aradan sonra Overwatch 2 gireyim dedim ama oyunu oynarken aniden dondu ne alt+F4 atabiliyorum ne CTRL+alt+delete atabiliyorum, oyunu alta alamıyorum hatta bilgisayarın kısayolu ile klavye ışıklarını bile değiştiremiyorum kısaca toptan donuyor. Bilgisayar eskiden hiç böyle bir şey yaşamamıştım bilgisayarı hard olarak kapatıyorum tekrar açıyorum anca öyle dönebiliyorum ekrana. Birkaç kere Overwatch'ta denedim düzelmedi belki overwatchtadır sorun diye Battlefield 1'e girdim aynı sorun onda da oldu. Bilgisayarım Lenovo Legion 5 RTX 3060 işlemcim AMD Ryzen 7 5600H ekran çözünürlüğü 2K driverlar güncel.
Normalde monitörsüz kullanıyorum bilgisayarı ama son 3 aydır monitörlü kullanıyordum. Memlekete geldiğim için tekrar monitörsüz oynamaya başladım ki 2 gün daha bu durumdayım acaba ondan kaynaklı mı diye düşündüm ama eskiden de monitörsüz kullanırken bu sorunu yaşamamıştım.
İşlemci sıcaklık değerlerim normal olması gereken gibi eskiden de aynı değerlerdeyken böyle bir sorun yaşamamıştım ama 2 yıldır macun da yeniletmedim, fanları da temizletmedim. Ondan kaynaklı olabilir mi diye düşünüyorum ama daha geçen hafta sıkıntı yaşamıyorken aniden başlaması garibime gitti. Acaba CPU da mı bir sıkıntı var donanımsal olarak diye düşündüm, garantimin bitmesine 14 gün kaldı acaba vermeli miyim?