R7 5700X-3060 Ti sistem düşük performans veriyor

EymenAbidin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda Ryzen 7 5700X ile Zotac 3060 Ti kullanıyorum ve 240mm sıvı soğutucum var. Valorant'ta genel olarak 250 FPS alıyorum ama benim sistemim ile olan test videolarinda Valorant 400FPS'lerde oynanıyor. Benim 250FPS alma sebebim nedir yer yer 100FPS'lere bile düşüyor. Her ayarı denedim, bildiğiniz cözüm yolu var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Bilgisayarımda Ryzen 7 5700X ile Zotac 3060 Ti kullanıyorum ve 240mm sıvı soğutucum var. Valorant'ta genel olarak 250 FPS alıyorum ama benim sistemim ile olan test videolarinda Valorant 400FPS'lerde oynanıyor. Benim 250FPS alma sebebim nedir yer yer 100FPS'lere bile düşüyor. Her ayarı denedim, bildiğiniz cözüm yolu var mıdır?
Bir sıkıntı var. i5-12400F ile 350 FPS civarında alıyorum.

Bende internette benim sistemime baktığımda 400FPS alıyordu bende de ara ara drop oluyor ve 200 300 arası oynuyorum Valorant'ın FPS sorunu var. CS testleri daha stabil.

Bir sıkıntı var. i5-12400F ile 350 FPS civarında alıyorum.

Evet bende sorunun nerede olduğunu çözmeye çalışıyorum. Arkadaşımda aynı işlemci ile sizin kadar alıyor.

Bende internette benim sistemime baktığımda 400FPS alıyordu bende de ara ara drop oluyor ve 200 300 arası oynuyorum Valorant'ın FPS sorunu var. CS testleri daha stabil.

Ama benimki 100FPS'lerde bile oynadığım oluyor.

Sadece Valorant'ta mı yoksa bu sorunu yaşadığın başka oyunlar var mı?

Genel olarak Valorant ya da Far Cry R6 oynuyorum CS:GO pek tercih etmiyorum ama en çok dikkatimi çeken Valorant.
Afterburner değerlerim bu şekilde:

1690626410264.png

Arkada çalışan programlar Görev Yöneticisi'nden bak. MSI Afterburner indir darboğaz oluyorsa ayar yükselt veya çözünürlük.

Afterburner değerlerini paylaştım.

Hocam videodaki adamın PC specleriyle sizinki tamamen aynıysa sıcaklık, işlemci yükü vs. onlara bakın adam overclock yapmış da olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izledim. Adam 300FPS altına düşmüyor. Bende 400 FPS görmüyor bile. Sıcaklık değeride benden daha düşük.Poligonda alıştırma kısmında sabit dururken bile 400 olmuyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izledim. Adam 300FPS altına düşmüyor. Bende 400 FPS görmüyor bile. Sıcaklık değeride benden daha düşük. Poligonda alıştırma kısmında sabit dururken bile 400 olmuyor.

Oyuna girip işlemcinin kaç MHz de çalıştığını atabilir misiniz? Ben 5 5600 kullanıyorum tam yükte çalışmıyordu 3700 MHz de sabitti PBO 2 ve Curve Optimizer'le 4400 MHz'ye kadar çıkartabilmiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı