R7 5700X RTX 4070 sistemde GPU kullanımı düşüyor

AsetilCoa16

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı 4070.
İşlemci R7 5700X.
RAM 16 GB 3200 MHz.
PSU Corsair 550V

Oyun testlerinde 100 FPS altına düşmüyorlar ve GPU kullanımının 90'nın altına düştüğünü neredeyse hiç görmedim.
Benim sistemde ise GPU kullanımı 50 ile 98 arasında gidip geliyor ve FPS sabahları 80-90 arası iken akşamları 60'a kadar düşüyor.
Çözüm olarak ne yapabilirim?

Oyun en yüksek ayarlarda MSAA 4X'te ve V-Sync kapalı.

Hangi oyunlarda yaşıyorsun bu problemi?

İstersen 13900K kullan Valorant, Warzone, CS:GO, AC serisi gibi oyunlarda(düşük ayarlar) belli seviyenin üstündeki kartlar hiçbir zaman %99 utilize olmaz.

Monitör tamam. Peki işlemci çok ısınıyor mu? Soğutucunuz nedir?

Oyun içinde Max sıcaklık 41 derece oluyor.

Hangi oyunlarda yaşıyorsun bu problemi?

İstersen 13900K kullan Valorant, Warzone, CS:GO, AC serisi gibi oyunlarda(düşük ayarlar) belli seviyenin üstündeki kartlar hiçbir zaman %99 utilize olmaz.
GTA 5 var sadece.

İzlediğiniz videodaki kişiyle aynı ayarları mı kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse sorun PSU'da olabilir. Çünkü sıcaklıklarınız normal, monitörünüz de iyi, eski sürücüleri denediğinizi varsayıyorum. Windows 11 mi 10 mu kullanıyorsunuz?

GTA V'te normal. 170-180 FPS'ten fazla alıyorsan zaten kasma oluşur oyun motorundan kaynaklı.

Benimde ilk aklıma güç mü yetmiyor diye geldi ama değiştirebilirim PSU'yu.
Windows 10 Home.
Aynı ayarlar.
GTA V'te normal. 170-180 FPS'ten fazla alıyorsan zaten kasma oluşur oyun motorundan kaynaklı.

Kullanımın stabil olmaması biraz kafamı kurcaladı 58-98 arası sürekli gidip geliyor kullanım oranı.

Benimde ilk aklıma güç mü yetmiyor diye geldi ama değiştirebilirim PSU'yu.
Windows 10 Home.

Kullanımın stabil olmaması biraz kafamı kurcaladı 58-98 arası sürekli gidip geliyor kullanım oranı.
@Xantern Saat problemini açıklayabilir misin? Ben unuttum.

Timestamp'li attım. Benzer FPS alıyorsunuz. Yerden yere çok FPS değişebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…