R7 5700X & RTX2060 sistem sıcaklık değerlendirmesi

Leonardooo

Hectopat
Valorant:

Ekran görüntüsü 2023-06-20 210701.png

Forza Horizon 4:

Ekran görüntüsü 2023-06-20 213514.png

* Ortam sıcaklığı biraz yüksek.
* Kasanın önü mesh değil cam. Kenarlarda hava alması için ufak boşluklar var. Ön paneli çıkarınca sistem 10-15 derece soğuyor.

Kasa = Xigmatek Cyclops.

* Sistem*

- Ryzen 7 5700X.
- SE-214XT + MX-6 (soğutma)
- ASUS Dual RTX 2060 EVO.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önü mesh olmayan bir kasa için normal.

Yine de ekran kartı biraz ısınıyor gibi geldi bana. Belli ki kasa hava akışı biraz zayıf.

İşlemci normal. Ama daha iyi olabilir hava akışı iyi olan bir kasayla birlikte.

Valorant:

Eki Görüntüle 1829535

Forza Horizon 4:

Eki Görüntüle 1829536

* Ortam sıcaklığı biraz yüksek.
* Kasanın önü mesh değil cam. Kenarlarda hava alması için ufak boşluklar var. Ön paneli çıkarınca sistem 10-15 derece soğuyor.

Kasa = Xigmatek cyclops.

* Sistem*

- Ryzen 7 5700X.
- SE-214XT + MX-6 (soğutma)
- ASUS Dual RTX 2060 EVO.

Hocam işlemcide de ekran kartında da 80 derece olmadıkça normal değerler bunlar. 90 derecelere çıkmadıkça sıkıntı yok.

Önü mesh olmayan bir kasa için normal.

Yine de ekran kartı biraz ısınıyor gibi geldi bana. Belli ki kasa hava akışı biraz zayıf.

İşlemci normal. Ama daha iyi olabilir hava akışı iyi olan bir kasayla birlikte.
Ön paneli çıkarınca ekran kartı max 72 derece gördü.
İşlemci ise 55 derecelere kadar düştü.

Kasanın ön panelinde ki camları çıkarıp mesh yapıştırsam olur mu diye düşünüyorum. Sizce olabilir mi ?

Hocam işlemcide de ekran kartında da 80 derece olmadıkça normal değerler bunlar. 90 derecelere çıkmadıkça sıkıntı yok.
2-3 ay öncesine kadar bu kadar ısınmazdı tabi hava koşulları da var. Ekran kartı max 72 derece işlemci 65 derece civarında olurdu.

Ekran kartını 77 derecelerde görmek şaşırttı.

Ön paneli çıkarınca ekran kartı Max 72 derece gördü.
İşlemci ise 55 derecelere kadar düştü.

Kasanın ön panelinde ki camları çıkarıp mesh yapıştırsam olur mu diye düşünüyorum. Sizce olabilir mi?

2-3 ay öncesine kadar bu kadar ısınmazdı tabii hava koşulları da var. Ekran kartı Max 72 derece işlemci 65 derece civarında olurdu.

Ekran kartını 77 derecelerde görmek şaşırttı.

Şimdilik gerek yok ileride 85 dereceleri gördüğünde kasayı temizle ya da güvendiğin bir bilgisayarcıya temizlettir. Düzelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı