İyi günler arkadaşlar. Bilgisayar toplama aşamasındayım. Bütçe olarak değil parça parça giderek donanımlarımı birleştirme fikriyle başladım. Bu sebeple ilk olarak Cooler Master cmp 510 markalı kasayı aldım. Bugün de ona uyumlu gördüğüm ve biraz araştırmayla kafama oturan başlıktaki MSI MAG B550 Tomahawk AMD B550 soket AM4 DDR4 5100(OC)MHz ATX Gaming (oyuncu) anakartını almayı düşünüyorum. Ardından işlemci olarak AMD Ryzen 7 5700X, RAM olarak da 64 GB ( G.Skill marka olabilir) veya 32 GB RAM takmayı düşünüyorum. Siz de fikirlerinizi sunarsanız teşekkür ederim. Ekran kartını en son almayı düşündüğüm için bir şey belirlemedim ekran kartı önerilerinize de açığım.
AM4 serisi bu parçalarla toplanmaz, ölü sokete yatırım olur. Alacaksan 7600 vb muadillerin üzerine bir sistem kur. Tam olarak ne amaçlı kullanacaksın sistemi? Ortalama da olsa bir bütçe söyleyin..
Siz düşüncenizi ekran kartının dahil olduğu bu bütçe şekli ve bu bütçe dışı şekliyle belirtirseniz daha iyi olur. Çünkü kaba bir hesapla işlemci, anakart, ram fiyat toplamlarını 15-16.000 şeklinde hesap çıkarmıştım.
En ucuz AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci özelliklerini incele, 6.188,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz DarkFlash DK431 4x12 CM Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DarkFlash DK431 4x12 CM Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası özelliklerini incele, 1.736,30 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz DeepCool PK750D 750 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! DeepCool PK750D 750 W Power Supply özelliklerini incele, 3.399,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz ID-Cooling ZoomFlow 240X ARGB 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! ID-Cooling ZoomFlow 240X ARGB 240 mm İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 3.669,08 TL'den başlayan fırsatları yakala!