R7 5700X sistemde oyun oynarken bir yandan video izleyince sistem donuyor

grc8213

Megapat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Arkadaşlar merhaba iş yerine yeni bir PC dizdim özellikleri şöyle;
- AMD 5700X.
- RTX4070 Pro art.
- ASUS X-570 Plus Wi-Fi
- DDR4 32 GB 2x16 GB 3600 MHz.
- H150i Elite Capellix XT.
- 990 Pro SSD.

Bu cihaza 3 adet ekran bağladım. Birisi FHD, 4K, ve 2K bir tanesinde FIFA'yı açtığımda ya da Forza'yı ikinci ekranda 4K video açmak istiyorum ancak video ya da oyun takılıyor. Bu sistem bu işlemleri yapamayacak kadar güçsüz mü? Windows Full screen hatası mı ya da nasıl yapmak lazım sistemin takılmaması için?

Oyundaki FPS'i videonun donmayacağı kadar sınırla. Ekran kartı oyunu mu açsın 4K video mu oynatsın. Ayrıca ekran kartı bu işlemci için bir tık fazla. Windows optimize olsa sıkıntı olmaz da, Windows 11'de optimizasyon hak getire.
Oyunları 4k'da oynadığım için sınırlamam pek gerekmiyor zaten sınırladıktan sonrada bir mantığı kalmıyor. 4K videonun bu sisteme %1 gibi bir yükü olmasını bekliyorum. Şöyle bir durum var mesela forza ile 4k video açıyorum forza takılıyor ama forza ile cinebench açıyorum işlemci %100 oluyor ama takılmıyor.

Forza ve 4K video ekran kartının işi sen cinebench ile işlemciye yük veriyorsun.
Dediğinizi anladım oyuna fps sınırı koydum ve gpu %75 yükteykende takılıyor, hatta şöyle bir şey daha yaptım bir taraftan furmark'ı açtım diğer taraftan 4K videoyu açtım takılma yapmıyor. Cinebench ve furmark'ı bile aynı anda açmama rağmen video takılmıyor oyuna girince takılma başlıyor. Yani sorun ekran kartının %100 yük altında olması değil başka bir yerde sorun var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı