R7 5700X sistemde yetersiz PSU FPS değerlerini etkileyebilir mi?

Argonath LXI

Hectopat
Merhaba sistemim şu şekilde;

Ryzen 7 5700X.
MSI B450 Gaming Plus.
DDR 4 16 GB RAM.
RX 6800 XT.
600W PSU.

Bu sistem ile Battlefield 2042'de 64VS64 modunda FPS'im 60'a ve hatta altına düşebiliyor Ultra ayarlarda. Kardeşim ise; aynı ekran kartı, 32 GB RAM ve 5600X işlemci ile kullanıyor ve 80-90 FPS'in altına düşmüyor. Kullandığı PSU 750W.

Donanım konusunda yeterli tecrübeye sahip değilim, aklıma PSU'nun yetmeyeceği veya HDD kullanıyor olmam geldi. RAM kullanımı oyun içinde 16'yı geçtiğini görmedim bu yüzden RAM olacağını çok düşünmedim. Konu hakkında bilgili arkadaşlar fikirlerini belirtirse çok sevinirim.

PS'unuz sistemi beslemek için yeterli. FSP üzerinden yaptığım hesaplamada 523W çıkıyor. Eğer PS'unuz gerçekten 600W verebiliyorsa bir sıkıntı çıkmaz. İçiniz rahat etmezse de işlemcinize UV yapabilirsiniz.

850 Watt rahatlıkla yeter. Ben 5800x3D ve 6900XT kombinasyonunu 850 Watt ile sorunsuz kullanmaktayım. Attığınız markayı bilmiyorum sadece. Ben Thermaltake ve Cooler Master dışında marka kullanmadım henüz. Bildiğim kadarıyla EVGA'lar da kaliteli.
Sıcaklıklarınızı da mutlaka kontrol edin. Fazla ısınıp saat hızı düşüren bileşenleriniz olabilir.

PSU'mun markası NAGAS, yanılmıyorsam pek kaliteli bir marka ve model değil. Bu yüzden emin olamadım.
Modeli internette buldum, ikinci resimde değerleri görünüyor. Konuya hakim olmadığım için gerçekten 600W verip veremediğini bilemedim. Bakabilirseniz çok sevinirim.

Aklıma gelen bir diğer olasılık belleğinizin yetmiyor oluşu. Eğer kullanım 16 GB'ı geçiyorsa bilgisayara pagefile'a geçiyor olabilir. (depolamadan oluşturulan sanal bellek)
Fiziksel bellekten yavaş olduğu için FPS düşmelerine sebep olabilir. Bellek kullanımlarınızı takip edin sıcaklıklarla beraber. Sorun PSU olmayabilir.

Ram kullanımına da bakacağım şimdi teşekkürler tekrar.

Ram kullanımı 13 GB'ı geçmiyor. Ekran kartım 70-75 derece civarı sıcaklıklarda, işlemcim ise 50-55 derecelerde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…