7800XT alacaksan soğutması güzel bir model tercih et. Sapphire Pulse modelini almanı tavsiye etmem. Hem ısınıyor hem de yazılımsal kısıtlama var kartın çektiği güç watında. Nitro modeli ya da Gigabyte alabilirsin.
RX 7800XT güçlü bir kart olduğu için Pulse modeli de giriş seviyesi bir model olduğu için ısınma yapıyor. Kart çift fanlı onunda etkisi var. Bu yüzden kısıtlama var kartta çektiği güç 250W geçemiyor. Isınmasın diye Sapphire Pulse modeline böyle bir şey getirmiş. Sınırlamayı kaldırıp normal RX 7800XT modelleri gibi 280-290 wattlara çekersen kartı bu sefer çok fazla ısınıyor. O yüzden Sapphire alınacaksa bence Nitro modelinden başka alınmamalı RX 7800XT için. RX 7700XT de sorun yok.
RX 7800XT güçlü bir kart olduğu için Pulse modeli de giriş seviyesi bir model olduğu için ısınma yapıyor. Kart çift fanlı onunda etkisi var. Bu yüzden kısıtlama var kartta çektiği güç 250W geçemiyor. Isınmasın diye Sapphire Pulse modeline böyle bir şey getirmiş. Sınırlamayı kaldırıp normal RX 7800XT modelleri gibi 280-290 wattlara çekersen kartı bu sefer çok fazla ısınıyor. O yüzden Sapphire alınacaksa bende Nitro modelinden başka alınmamalı RX 7800XT için. RX 7700XT de sorun yok.
RX 7800XT güçlü bir kart olduğu için Pulse modeli de giriş seviyesi bir model olduğu için ısınma yapıyor. Kart çift fanlı onunda etkisi var. Bu yüzden kısıtlama var kartta çektiği güç 250W geçemiyor. Isınmasın diye Sapphire Pulse modeline böyle bir şey getirmiş. Sınırlamayı kaldırıp normal RX 7800XT modelleri gibi 280-290 wattlara çekersen kartı bu sefer çok fazla ısınıyor. O yüzden Sapphire alınacaksa bence Nitro modelinden başka alınmamalı RX 7800XT için. RX 7700XT de sorun yok.
O kadar 7800 XT önerilen konularda gezdim, ilk defa ısınma sorunu olduğunu senden duydum. Genelde ucuz olduğu için Sapphire tercih ediliyor. @efebatiin sen AMD ceosusun bilirsin hocam, böyle bir şey var mı? Hiç duymadım çünkü.
Ne yazık ki AM5 yapacak bütçem yok AM6 çıkana kadar AM4 de kalırım diye düşünüyorum ileride fikrim değişebilir gördüğüm kadarıyla AM4 şu an için bile kötü bir mimari değil.