R7 5700X sisteme ekran kartı önerisi

Azkaban

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

Halihazırda bulunan sistemime yeni bir ekran kartı almayı düşünüyorum. (DDR4)

İşlemci: Ryzen 7 5700X.
Anakart: ASUS Prime B450 M-K II.
RAM: 16x2 (toplam 32 GB)
PSU: 650W.

Almayı düşündüğüm Ekran kartı: Sapphire RX 7700 XT Nitro+ Gaming OC 12 GB GDDR6.

PSU için minimum 700W öneriliyor, ancak 650W PSU ile kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu ekran kartını alırsam, diğer parçalarla uyumluluk durumu nasıl olur? Bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ediyorum.

Merhaba,

işlemci: Ryzen 7 5700X.
anakart: ASUS Prime B450 M-K II.

Almayı düşündüğüm ekran kartı: Sapphire RX 7700 XT Nitro+ Gaming OC 12 GB GDDR6.

PSU için minimum 700W öneriliyor, ancak 650W PSU ile kullanılabileceğini düşünüyorum. Bu ekran kartını alırsam, diğer parçalarla uyumluluk durumu nasıl olur? Bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ediyorum.

Hocam ekran kartı hakkında pek bir bilgim yok ancak PSU ne kadar öneriliyorsa o kadar almak performans açısından çok önemlidir. Eğer parçaya gereken güç gitmezse normal performansın altında çalışacaktır. Aynı sistem 700W ile 100 FPS verirken 650W ile 40-50 arası FPS değeri verebilmektedir. Sayıları tamamen rastgele verdim ama ciddi fps sorunları yaşayanları gördüğüm için yazmak istedim.

Hocam ekran kartı hakkında pek bir bilgim yok ancak PSU ne kadar öneriliyorsa o kadar almak performans açısından çok önemlidir. Eğer parçaya gereken güç gitmezse normal performansın altında çalışacaktır. Aynı sistem 700W ile 100 FPS verirken 650W ile 40-50 arası FPS değeri verebilmektedir. Sayıları tamamen rastgele verdim ama ciddi fps sorunları yaşayanları gördüğüm için yazmak istedim.

Anladım hocam, ekran kartı anakart vs ürünlerin uyumluluğunu yazsınlar olmadı dediğiniz gibi PSU da alacağım.

7800 xt öneririm. İşlemci güçlü zaten. 7700 az kalabilir. Sinerji’de 7800xt 17 bin TL şu an Sapphire Pulse modeli.
2 fanlı olması sebebi ile açıkcası düşündürüyor :) Ayrıca şunu anlıyorum, hem benim hem de sizin yazdığınız ekran kartında uyumluluk anlamında sorun yok o zaman?

Merhaba,

İşlemci: Ryzen 7 5700X.
Anakart: ASUS Prime B450 M-K II.

Almayı düşündüğüm Ekran kartı: Sapphire RX 7700 XT Nitro+ Gaming OC 12 GB GDDR6.

650 ile çok rahat kullanırsın 700 önerdiğine bakma benim kartım da 600 öneriyor ben 550W ile kullanıyorum sorun olmuyor FPS düşüşü vs. gibi bir durum yaşamadım aynı parçaları 750W ile kullanan videolara baktım aynı FPS değerlerini veriyor.

650 ile çok rahat kullanırsın 700 önerdiğine bakma benim kartım da 600 öneriyor ben 550W ile kullanıyorum sorun olmuyor FPS düşüşü vs. gibi bir durum yaşamadım aynı parçaları 750W ile kullanan videolara baktım aynı FPS değerlerini veriyor.
Çok teşekkür ederim değerli yorumun için.

Hocam ekran kartı hakkında pek bir bilgim yok ancak PSU ne kadar öneriliyorsa o kadar almak performans açısından çok önemlidir. Eğer parçaya gereken güç gitmezse normal performansın altında çalışacaktır. Aynı sistem 700W ile 100 FPS verirken 650W ile 40-50 arası FPS değeri verebilmektedir. Sayıları tamamen rastgele verdim ama ciddi FPS sorunları yaşayanları gördüğüm için yazmak istedim.

PSU kaliteli ise sorun olmaz.

Bir arkadaşım yaşamıştı.Pubg Lite olduğu dönemlerde kendisi oyunu yüksek ayarlarda açtığı zaman sistem reboota düşüyordu. Psu kaliteli değildi, belki de ondan dolayı diyebiliriz. Fakat bazı oyunlarda saçma bir şekilde çekilen güç fırlayabiliyor. Üreticiler önerilen yaptıkları değerleri genelde ihtiyacı olmayacak noktada verebiliyorlar. Eğer psuna güvenebileceksen alman mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı