R7 5700X ve RTX 4070 1080P'de darboğaz yapar mı?

maxiuss

Centipat
Merhaba, bir sistem almayı düşünüyorum ancak araştırdıkça da farklı şeyler karşıma çıkıyor. Bir kısım 4070 ve R7 5700X ikilisi 1080P'de darboğaz yapar bir kısım yapmaz diyor ancak ben net bir sonuç bulamadım. Eğer ki yapıyorsa bu sorun DSR-DLDSR (sanal çözünürlük) teknolojisiyle çözülebilecek bir durum mu, veya 1080P'de uzun ömürlü en sağlam grafiklerde gidecek ekran kartı öneriniz var mıdır?

Hocam çok teşekkür ediyorum, en azından bu konuda şu olayı netliğe kavuşturalım istiyorum, daha sonrasında da arayanlar olacaktır. Bundan dolayı da diğer hocalarımın da görüşlerini bekliyorum ki net bir kanı oluşsun kafamızda.

İlerleyen yıllarda 4070'in kaderi de 3070 ile benzer olacak. Zamanında, 3070 şu işlemciyle 1080p'de darboğaz yapar mı, şeklinde sorular vardı. 3070 o zamanlar QHD kartıydı. Şimdi yeni çıkan oyunlar sayesinde FHD kartı oldu. 1080p'de ileride darboğaz kapanır zamanla, yeni oyunlar için en azından, diğer oyunlarda varsa DLSS 3'ün nimetlerinden faydalanabilirsiniz.

Tamamen aynı düşüncedeyim fakat bazı arkadaşların aşırı yorumlarını görünce kafama takılmadı değil. Teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…