R7 5700x3D alınır mı?

Sefplase

Megapat
Yer
İstanbul
RAM
2x8 Gb 3600Mhz CL17
Anakart
MSI B550 PRO A
Merhaba. R5 5600X işlemciye, Gigabyte Eagle RTX 3070 ekran kartına ve 2x8 3600MHz CL17 RAM belleklere sahibim. İleride ekran kartımı RTX 4070 Super'ya da RTX 4070 Ti ekran kartı ile değiştirmeyi düşünüyorum. PUBG, Squad gibi CPU'nun önemli olduğu oyunları da oldukça sık oynuyorum ancak özelllikle %1 FPS sorunum çok fazla. Oyun oynarken genel olarak FPS yüksek olsa da anlık minimal FPS düşüşleri oluyor. Sizce R7 5700x3D işlemciye geçmek %1FPS'lerde ve dediğim oyunlarda FPS olarak bana bir kazanç sağlar mı? DDR5 sisteme geçme önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim ancak beni bir üst ekran kartına taşıyabilecek ve 2 3 yıl daha tutabilecek bir işlemci yenilemesi benim için daha iyi. Birkaç yıl içinde tüm parçaları elden çıkarıp zaten AM5 bir sisteme geçiş yapacağım ancak birkaç yıl daha idare edebilirim. Teşekkürler.

Eğer birkaç yıl içinde geçmemiş olsaydın AM5 sisteme R7 5700x3D al derdim.
Bence 5600X işlemcisinde kalmaya devam et paranı boşa harcamamış olursun hem AM5 geçtiğinde birikmiş paran olur rahat bir şekilde alırsın parçalarını.

Dediğiniz de mantıklı evet. Şu an harcayacağım parayı artık değişim zamanı geldi dediğim vakite kadar bekletip üzerine ufak birikimlerle AM5'te olan bir X3D işlemciye de geçebilirim.

Dediğiniz de mantıklı evet. Şu an harcayacağım parayı artık değişim zamanı geldi dediğim vakite kadar bekletip üzerine ufak birikimlerle AM5'te olan bir X3D işlemciye de geçebilirim.
Zaten en mantıklısı öyle olur hocam.
Sabırın sonu güzeldir

Ben nedense AM4 te uzun yıllar kalırım gibi geliyor. O nedenle dayanamadım 5700x3D aldım. Niye satın aldığımı da bilmiyorum. Hafta sonu gelse de 5600 işlemciyi söküp, 5700x3D' yi takayım diye bekliyorum şu an.

AM5'i atlayacağım ben sanırım. 4K oynuyorum zaten, sıfır avantajı var bana. Eğer 4K ya da 1440p oynuyorsanız alın, paranızı da GPU'ya harcayın. AM6'da geçersiniz.

AM5'i atlayacağım ben sanırım. 4K oynuyorum zaten, sıfır avantajı var bana. Eğer 4K ya da 1440p oynuyorsanız alın, paranızı da GPU'ya harcayın. AM6'da geçersiniz.
Yani hocam dediğine de katılıyorum AM5 veya AM6 geçmek daha mantıklı ikisinden biri.

Hayırlı olsun. Bende de 5600 var. 5700x3D geçişi sonrası ne kadar fark ettiğine dair bilgi verirseniz sevinirim. Araştırdığım kadarıyla performans artışı ortalama yüzde 40 fiyatı 2 katından fazla gözüküyor. Değer mi değmez mi acaba?

Nereden aldınız hocam. Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim. Amazon üstünden dfs bilgisayardan aldım.

Şu an bu teknoloji dünyası paranın karşılığını verecek kaliteye göre fiyatlanmıyor bizim ülke de. 20binlik telefon ile 100binlik telefonda yapılan şey bire bir aynı. Biri diğerinden 2 kat bile kaliteli değil. Bu bundan iyi diyerek fiyatlandırma yapılıyor. İçeriğinin hiç bir önemi yok. O nedenle psikolojik olarak hangisini istiyor ve bütçeniz yetiyorsa alın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…