R7 5700x3D B450M K anakart ile kullanılırsa hangi eksiler olur?

morpheus1

Megapat
Daha fazla  
RAM
Xpg spectrix 32gb 3600mhz
Herkese iyi akşamlar.

Sistemimi upgrade etmeye başladım. İşlemcimi Ryzen 7 5700x3D sipariş verdim. RAM'larimi 32 GB 3600MHz yaptım ve GPU olarak da Arc B580 satın aldım. Sorum şu ki mevcut anakartım Prime B450M K ile kullanmaya devam etsem eksileri neler olur? Değiştirmem gerekiyorsa da hangi anakartı önerirsiniz. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Değiştirmene gerek yok, boşa masraf olur.
Hani illa değiştirmek istiyorsan AM5 sokete geçmen daha iyi olurdu, 5700x3D yerine 7500F alırdın. RAM'leri de yeni yapmışsın galiba, keşke baştan DDR5'e upgrade yapsaydın. O yüzden şu an anakart değişmenin pek bir mantığı yok.

Haklısınız, bir anlık düşünmeden hareket ettim… aynı bütçeye DDR5 ve AM5'e de geçebiliyordum ama anakrt almamak için bu yolu seçtim. Sonra da kafama takıldı B450nin bana ne gibi eksisi olur diye düşünmeye başladım.

Hocam ben B350 ile 5600 kullanıyorum. Hem işlemcime hem de RAM'lerime overclock yaptım, daha hiçbir problem yaşamadım. Sizde de herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum.

Sadece yeni işlemciyi takmadan BIOS'u güncellersen iyi olur. B450'nin eski BIOS sürümleri 5700x3D'yi desteklemiyor olabilir veya sonradan çıkan bir işlemci olduğu için iyileştirmeler gelmiş olabilir. Anakartın sitesinden kontrol etmeni öneririm.

Siparisleri yeni verdiysen cayma hakkini kullanip iade edebilirsin aslinda. AM5'e gecersin topyekun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…