R7 5700x3D ile RX 9060 XT sistem darboğaz yapar mı?

1080P'de "bile" demişsinizde 2K 1080P'den yüksek. 2K da az yaparsa tabii ki 1080P'de yapmaz

Hocam ne alaka? Darboğaz demek ekran kartının tam kullanılamaması demektir. 2K da ise ekran kartı 1080P'ye göre daha çok kullanılır. Yani işlemci yüksek çözünürlükte rahatlar.

Teşekkür ederim unutmuşum.
@FehmiDogru.js sizdende şöyle güzel açıklamalar bekliyoruz
Açıklamamı yaptım zaten, birkaç mesaj yukarıya bakın.

Güzel bir açıklama olmadığından bahsediyorum.
Darboğazın ne olduğunu biliyor musun dostum?
Bilip bilmediğimi sormak yerine direkt açıklarsan forum adına daha yararlı olur yine de teşekkür ederim.

Güzel bir açıklama olmadığından bahsediyorum.
1440p, 1080p'den daha fazla piksele sahip olduğu için ekran kartına daha fazla yük bindirir bu sebeple asıl yük işlemcide değil ekran kartında olur. Yani yüksek çözünürlükte yük genellikle GPU'da olur bu sebeple. GPU'nun yükü artacağı için de darboğaz daha az olur çünkü işlemcinin yükü azalacaktır.

Nasıl, şimdi olmuş mu? 10 üzerinden objektif şekilde puanlandırırsanız sevinirim.

Fikir belirtmeyen arkadaşlar da konu ile ilgili fikrini belirtse daha güzel olur sanki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fikir belirtmeyen arkadaşlar da konu ile ilgili fikrini belirtse daha güzel olur sanki.

Hocam burada fikir belirtilecek başka bir şey yok, sonuç ortada yani. Darboğaz hakkında bilgili biri gelip burada darboğaz olur demez herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…