R7 5700x3D işlemci %100 kullanım oluyor

• Konuyu başlatan Skyt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 444

Skyt

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, bir hafta oluyor yeni işlemci olarak R7 5700x3D taktım kasaya. Bir haftadır problemsiz kullanıyordum şimdi bilgisayarı açtım ve kullanım %100 gösteriyor ne yaptıysam düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
550W PSU.
RTX 2070 ekran kartı.
2x8 3000MHz RAM.
B450M S2H anakart BIOS güncel.

Anlık olarak %12 inip 20 30 40 çıkıyor. Opera kullanımı yaptığım zaman %100'e fırlıyor.

Windows gezginini yeniden başlattığım zaman 100 e fırlıyor ve yavaşça iniyor 20-50 arası seyir ediyor.
Herhangi bir oyun açtığım zaman 100 de kalıyor.

Acil yardım mouse hareket ettirince bile 100 e vuruyor işlemci ne yapmam gerekir.

Dosya Ekleri

• islemci.jpg
    islemci.jpg
    96,4 KB · Görüntüleme: 33
  • islemci2.jpg
    islemci2.jpg
    94,6 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Bilgisayar çok geç açılıyor kontrol ettiğimde bir update yapılmıyor ama windows 11 güncellemesi var onu yapmadım ki ondan olduğunu sanmıyorum.
Anlaşılan sistem açılırken başına uçuşan uygulamalar var. Kapatmanızı öneririm açılırken çalışak olan uygulamarı kapatmadan, tavsiyem sistem güncellemeside yapmanız yönünde olacaktır.

Arka plan nasıl kapatılır bimiyorsanız anlatayım.

Anlaşılan sistem açılırken başına uçuşan uygulamalar var. Kapatmanızı öneririm açılırken çalışak olan uygulamarı kapatmadan, tavsiyem sistem güncellemeside yapmanız yönünde olacaktır.

Arka plan nasıl kapatılır bimiyorsanız anlatayım.
Hocam ne yapmam gerekiyorsa her türlü tavsiyeye açığım yeterki düzelsin şu sorun bilgisayar kullanılamıyor.

Hocam ne yapmam gerekiyorsa her türlü tavsiyeye açığım yeter ki düzelsin şu sorun bilgisayar kullanılamıyor.

• CTRL + Shift + ESC tuşlarıyla Görev Yöneticisini açın.
  • başlangıç sekmesine geçin.
  • Gereksiz gördüğünüz uygulamalara sağ tıklayıp devre dışı bırak seçeneğini seçin.
Burdanda bakınız 2 türllü.
  • başlat menüsüayarlar (Win + ı)
  • gizlilik ve güvenlikarka plan uygulamaları
  • Kapatmak istediğiniz uygulamayı seçin ve kapalı yapın.

• Öncelikle güncelleme yapınız ondan sonra bunu deneyiniz aksi halde temiz bir formart önereceğim. İşlemcinin arızalı olduğunu sanmıyorum.

-Güncelleme-
Sistemi Windows 11'e güncelleyemiyorum indirirken iptal etti.
Sistem açılırken normalde fanlar hızlı dönüyor sonrasında normal hıza geçiyordu fanların açılışta hızlı dönmeye başlayıp 1 saniye sonrasında hızını kestiğini fark ettim.
Sistem açıldıktan sonra görev yöneticisinde en aşağıda, sistem kesintileri %100'e dayanıyor ve hemen ardından %0'a iniyor CPU kullanımı da %100 gösteriyor. Şimdilik sorunu çözebilmiş değilim.

up

up

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı