R7 5700x3D - RX 7800XT sistemde CPU kullanımı %99 oluyor

emhhre

Hectopat
Oyunlarda, GPU kullanımı %99 CPU kullanımı %100 oluyor. Darboğaz olacağını sanmıyorum işlemci ve ekran kartını geçen hafta değiştirdim R5 3600X ve RX 6700XT ile bile CPU %60'larda oluyordu hep. Sebep ne olabilir acaba?

Sistemim: R7 5700x3D - RX 7800XT - 16 GB RAM.

Oyunlarda, GPU kullanımı %99 CPU kullanımı %100 oluyor. Darboğaz olacağını sanmıyorum işlemci ve ekran kartını geçen hafta değiştirdim R5 3600X ve RX 6700XT ile bile CPU %60'larda oluyordu hep. Sebep ne olabilir acaba?

Sistemim: R7 5700x3D - RX 7800XT - 16 GB RAM.

Isınma var mı?

Aşırı bir ısınma yok 70 derecelerde. Oyunlarda herhangi bir drop problemi de yok. Ama bu işlemci niye %100 onu bir türlü çözemedim.
Ekran kartı yüksek kare ürettikçe CPU ya bir o kadar yük biner.
Ekran kartı tam gücü ile çalışıyor ve CPU da tam gücüyle karşılık veriyor. Bir sıkıntı yok bir birlerini taşıyorlar.

Msal vereyim GPU 60FPS üretiyorsa CPU boşta kalır. GPU 200FPS üretiyorsa CPU ciddi yük biner. Zaten CPU bunu karşılayamasa GPU onu üretemez,CPU bekler.

Ram yükseltmesi yapacağım o da sırada.
Valla ayarları kökledim ışın izlemeyi filan açtım, kare oluşturmayı kapadım fpsyi 20-30 lara kadar düşürdüm ama cpu kullanımı hiç değişmiyor.
@847887 @Anex009
Hocam burada karşılaştırma yapabilirsin. Adamın oyunda 55W çekiyor baya düşük. %100 de çalışsa 55w çekmez. Oyun korsan ise içinde virüs olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam iyi bir şey diyoruz sen ne olsun istiyorsun hala 😀

Haha tamam iyi bir şeyse daha önce hiç karşılaşmadığım durumlar :) ya GPU'ya CPU kullanımları daha az olurdu hep. Bu arada menüde de %100'dü ama son birkaç dakikadır menüde de düştü kullanımlar. :)

@847887 yok korsan değil.

İşlemcide bir arıza mı var acaba diye düşündüm tray işlemci aldım o biraz beni işkillendirdi açıkçası.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı