Oyunlarda, GPU kullanımı %99 CPU kullanımı %100 oluyor. Darboğaz olacağını sanmıyorum işlemci ve ekran kartını geçen hafta değiştirdim R5 3600X ve RX 6700XT ile bile CPU %60'larda oluyordu hep. Sebep ne olabilir acaba?
Oyunlarda, GPU kullanımı %99 CPU kullanımı %100 oluyor. Darboğaz olacağını sanmıyorum işlemci ve ekran kartını geçen hafta değiştirdim R5 3600X ve RX 6700XT ile bile CPU %60'larda oluyordu hep. Sebep ne olabilir acaba?
Ekran kartı yüksek kare ürettikçe CPU ya bir o kadar yük biner.
Ekran kartı tam gücü ile çalışıyor ve CPU da tam gücüyle karşılık veriyor. Bir sıkıntı yok bir birlerini taşıyorlar.
Msal vereyim GPU 60FPS üretiyorsa CPU boşta kalır. GPU 200FPS üretiyorsa CPU ciddi yük biner. Zaten CPU bunu karşılayamasa GPU onu üretemez,CPU bekler.
Ram yükseltmesi yapacağım o da sırada.
Valla ayarları kökledim ışın izlemeyi filan açtım, kare oluşturmayı kapadım fpsyi 20-30 lara kadar düşürdüm ama cpu kullanımı hiç değişmiyor. @847887@Anex009
RAM yükseltmesi yapacağım o da sırada.
Vallahi ayarları kökledim ışın izlemeyi filan FPS'yi 40-50'lere kadar düşürdüm ama CPU kullanımı hiç değişmiyor. @847887@Anex009
Ram yükseltmesi yapacağım o da sırada.
Valla ayarları kökledim ışın izlemeyi filan açtım, kare oluşturmayı kapadım fpsyi 20-30 lara kadar düşürdüm ama cpu kullanımı hiç değişmiyor. @847887@Anex009
Haha tamam iyi bir şeyse daha önce hiç karşılaşmadığım durumlar ya GPU'ya CPU kullanımları daha az olurdu hep. Bu arada menüde de %100'dü ama son birkaç dakikadır menüde de düştü kullanımlar.