R7 5700x3D sistemde CPB ayarı BIOS'da gözükmüyor

AliRıza123

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, aşağıda fotoğrafta gördüğünüz gibi CPB yani Core Performance Boost ayarı BIOS'um da yok gözükmüyor, bunu AMD programı olan Ryzen Master'dan yapmaya çalıştım ama orada da kilit durumdaydı Core ayarı, ne yapabilirim şu an bu ayarı bulmak için yardımcı olabilecek birisi var mı?
Anakartım: B450M-H işlemcim: Ryzen7 5700x3D

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    165,6 KB · Görüntüleme: 42
  • 2.jpg
    2.jpg
    224,7 KB · Görüntüleme: 32
İşlemcim ısınıyor pbo ayarlarına girmem lazım ptt,tdc,edc ayarlarını düşürmem lazım çok fazla güç çekiyor ısınıyor bir çok video izledim kapatıyorlar insanlar hem fps artıyor hemde sıcaklık çok düşüyor

pbo ayarlarını buldum ayarladım ama sanırım curve ayarları yok onun çözümü için pbo2 tunner uygulamasından curve ayarlarını yaptım işlemci sıcaklığım 68 / 70 dereceler den suan 42,43 lere düştü yük altında oyunda 55,56 oluyor

Son düzenleme:
@kafkas38 Biosa gir yukarı dan peripherals gir oradan AMD CBS ye gir, oradan da NBIO common Options a gireceksin en son da XFR Enhancemenet girecek orada pbo var uzun açılımı yazar onu aktif hale getirip aşağı dan değerler yazaksın bendeki değeler 100 / 70 /100 yukarı dan aşağı böyle

@kafkas38 Biosa gir yukarı dan peripherals gir oradan AMD CBS ye gir, oradan da NBIO common Options a gireceksin en son da XFR Enhancemenet girecek orada pbo var uzun açılımı yazar onu aktif hale getirip aşağı dan değerler yazaksın bendeki değeler 100 / 70 /100 yukarı dan aşağı böyle
Valla süpersin. O kadar video izledim, anakart ismiyle yabancı videolara da baktım. Birisinde bile senin şu anlattığını bulamadım. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı