Ryzen 7 5700x3D.
Zotac 3060 Ti.
32 GB RAM.
A 520 m a Pro anakart.
Dün gece 4-5 saatlik oyundan sonra PC kendi kendine kapattı kendini. Kasadan PSU güç switchini 2 kere kapatıp açtıktan sonra PC açıldı. Daha önce ekran kartı güç testi sırasında 85 dereceye kadar çıkan sıcaklık sonrasında PC kendini kapatıyordu. Sorun anladığım kadarıyla PSU'da. 12-13 senelik 750W'lık Xigmatek güç kaynağı.
Bu sisteme 850W yeterli mi? Kaç W PSU almalıyım? Ve bir PSU öneriniz olur mu?
High Power HP1-S2850GD-F14C Performans Serisi 850W Güç Kaynağı en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
MSI MAG A850GL PCIE5 850 W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Ryzen 7 5700x3D.
Zotac 3060 Ti.
32 GB RAM.
A 520 m a Pro anakart.
Dün gece 4-5 saatlik oyundan sonra PC kendi kendine kapattı kendini. Kasadan PSU güç switchini 2 kere kapatıp açtıktan sonra PC açıldı. Daha önce ekran kartı güç testi sırasında 85 dereceye kadar çıkan sıcaklık sonrasında PC kendini kapatıyordu. Sorun anladığım kadarıyla PSU'da. 12-13 senelik 750W'lık Xigmatek güç kaynağı.
Bu sisteme 850W yeterli mi? Kaç W PSU almalıyım? Ve bir PSU öneriniz olur mu?
PSU calculator olarak aratırsanız sisteminizin yaklaşık olarak kaç W tükkettiğini hesaplatabilirsiniz. Ama benim düşünceme göre de 750W gayet yeterli diye düşünüyorum.
Kendi sistemimde 7950x3D ve 3080 Ti kullanıyorum PSU değerim 850W ve herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.
The MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming X Trio comes with a large factory overclock and achieves impressive noise levels that are the lowest today, almost whisper-quiet. We also measured good temperatures on this triple-slot, triple-fan cooler.
10 dakika yapamıyorum sistem kapanıyor hocam. Ekran kartı garantili 2. el aldım.
Ben sorun hep PSU olarak düşündüm zira 12-13 senelik bir PSU ama bilemiyorum tabii.
10 dakika yapamıyorum sistem kapanıyor hocam. Ekran kartı garantili 2. el aldım.
Ben sorun hep PSU olarak düşündüm zira 12-13 senelik bir PSU ama bilemiyorum tabii.
O zaman sorun PSU'dadır büyük ihtimalle. Ama dediğim gibi ekran kart normalde genelde 70 dereceleri geçmemesi gerekiyor. Kapanmadan önce işlemci ve ekran kartı sıcaklığı nasıl, PSU için bütçeniz nedir?