R7 5800H gereğinden fazla mı ısınıyor?

bernardosilva

Hectopat
Daha fazla  
R7 5800H'a ile yaptığım ilk testte sıcaklık limiti koymadım ve Cinebench çoklu çekirdek testinde 11900 puan aldı. Bu sırada işlemci 99 ile 94 derece arasında dolaştı.
İkinci testte aatu yazılımı ile 86 dereceye limit koydum ve işlemci o sıcaklığı hiç geçmedi. Bu sefer 11350 puan aldı. Yaklaşık yüzde 5 performans artışı için ortalama 10 derece ısınıyor. Süreli 86 limitte kullanmanın bir zararı olur mu? O 10 derecelik fark gerekli mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
sürekli 90 üstü sıcaklık zarar verir.

Benim 5800H işlemcim, stres testinde bile 90 dereceye çıkmadı.

60 FPS GTA5(Fivem) oynarken işlemcim ve ekran kartım ısınmıyor bile, tabi full düşük ayarlarda oynuyorum.
En yüksek ayalarda, İşlemcim 80, Ekran kartımda 85 derecenin üstüne çıkmıyor. Turbo mod açarsam, işlemcim 85 87 derecelere çıkıyor ama üstünü gördüğümü hatırlamıyorum.

Sizin bilgisayarın modeli nedir acaba? AMD 105 dereceye kadar diye belirtse de, ben 85 derece olunca bile tribe giriyorum. Sizin 99 derece falan çok geldi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…