Merhaba arkadaşlar;
Yeni laptop aldım fakat sıcaklık değerlerini çok anlamsız buldum. BIOS ekranına geldiğimde sıcaklık 62° olarak başlayıp 74-75°'ye çıkıyor ve kalıyor. BIOS'da neden bu şekilde çıktığını anlamıyorum. Onun dışında aynı şekilde bilgisayarı açtığım zaman sıcaklık derecesi hiçbir şey yapmadığım halde 58-60-62-57-74-65-62-72° gibi kendi kendine inip çıkıyor (PC açıldığında başlangıç değerleri 65-74° aralığı) fakat ortam sıcaklığı da bayağı düşük. Ofisteyim ve soğuk bir oda.
Laptop modeli: ASUS Zephyrus G14/ 5800HS - 3050 Ti - 16 GB RAM.
Windows 10 kurulu, tüm driver ve işletim sistemi güncellemelerim tam. Windows'tan ek güç ayarları kısmında Turbo Boost denen işlemci performans arttırma olayını pilde ve prizde agrasifken devre dışı hale getirdim ya da verimli aktif olarak değiştireceğim. Biraz düştü, şu an 55-50-58 derece gibi değerler görüyorum bunlar benim için sıcak değil fakat yine anlattığım şekilde kendi kendine çıktığı oluyor. BIOS ekranındayken yine 62'den başlayıp hemen 75'e çıkıp öyle kalıyor. Tavsiye edebileceğiniz başka bir durum var mı? Armoury Crate programında sessiz mod ile kullanıyorum, oradan görsel ekliyorum, acaba voltaj ile ilgili bir sorun mu var? 1400mv ye çıkıp buralara inip yine onda da dalgalanma yaşanıyor. Armoury Crate ekran görüntüsü ve BIOS ekranındayken işlemci durumunun görselini aşağıya ekliyorum.