Merhabalar sistemimi revize ettim fakat işlemcim ( Ryzen 7 5800X ) boştayken 47-55 arasında geziyor minimum47 derece gördüm. Herhangi bir Oyun'a girdiğim zaman çok kısa sürede 80 üzerine çıkıyor ve Max 91 dereceyi gördüm. 85-90 arası gidip geliyor. Herhangi bir kapanma sorunuyla karşılaşmadım fakat bu işlemcinin yüksek ısıda çalıştığından rahatsızım. Buna benzer konuları inceledim ve metotları uyguladım ama hala düzelmedi soğutucumdan şüpheleniyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.
Dostum bu işlemcinin sıvı soğutma ile en fazla 70 dereceyi görmüşlüğü var.Sen hava soğutma kullanıyorsun kasanın hava sirkülasyon durumu da göz önüne alınırsa normal bu sıcaklığa çıkması
Voltaj düşürme işlemciye gelen voltajı azaltarak stabil bir değerini buluyorsunuz. Normal hiçbir ayar yapılmadığı zamanlarda işlemci anakarttan voltajı sabit almadığı için sıcaklık yükselmesine sebep oluyor.
Fakat @Sir Benjamin arkadaşın dediğine göre bu işlemcide pek tavsiye etmiyor
O işlemciye hiç düşünmez Arctic Liquid Freezer II 360mm alır geçerdim. UV falan da gerekmez PBO, CPB her şey açık çalışsın. Canavara tasma takmak gibi bir şey o işlemciye UV yapmak.
En ucuz Arctic LIQUID FREEZER II 280 İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic LIQUID FREEZER II 280 İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 3.477,06 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Radyatörü kalındır bunun, anakart ve RAM için biraz yükseklik ölçümleri yapın.