@Silinen üye 5800X'e UV yapmak çok zor, GHz'i düşürmediğin sürece hep 1.3-1.4v dolaylarında gezmen gerekiyor. Bir kere denedik biriyle, olmadı.
Biri mi? Kaç sayfa yazıştık, kankiyiz diye düşünüyordum. Alındım ama
UV zor bu işlemcide, 4.8 GHZ ile denediydim, 1.4 fazla geliyor altına inince az geliyordu. Enterasan şeyler oluyordu.
4.7 GHZ 1.3 volt ile stabil çalışıyor, sıcaklıklar stok ayarlardakinden daha düşük oluyordu. Lakin varsayılan ayarlarda zaten kendi boostu ile 4850'lere çıkıyordu. Sonra dedim keriz miyim niye öyle yapıyorum.
Curve optimizasyon vs ayarlarına girdiydim falan 5GHZlara falan geliyordu 5050'lere sıcaklıkta yüksek değildi ama stabil değildi.
En son varsayılan ayarlarda kullanıyorum, kafa rahat. Stresste 80, oyunlarda 60larda gidiyor Artic 280 ile. Bende soğutucuyu ve kasayı satılığa çıkardım bu arada, PHANTEKS GLACIER ONE 240MPH geçsem doğal olarak daha sıcak çalışacaktır diye düşünüyorum ama tam kestiremiyorum. 70-75 olsa en fazla gene idare eder. 360lıklar çok pahallı onlara bakamadım.
Satma sebebim biraz fuzuli, Corsair 5000D'de kasa içinde tepede kullanmak istedim ama radyatör+fan ikisilisi Mosfedlere dayandığı için ikisi beraber içten takılmıyordu. Radyatör içte, fan kasanın özelliği olan yukarıdaki boşluğa gelecek şekilde takıp kullanıyorum. Pull pozisyonda. Öne de yine pull pozisyonda takılabiliyor. Zor bir radyatör valla big tower formatında kasa gerekiyor iç üstte push pozisyonda takmak için. En son yıldım, satılığa çıkardım. Biraz fuzuli olduğu içinde fiyatını fazla kırmadım, normalde gayet güzel 3lü oluşturdular kasa, işlemci, soğutucu olarak.