R7 5800X, GTX 1660 Super ve FSP 500W PSU uyumu nasıldır?

Jackersx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selam, benim şu anda kullandığım sistem Ryzen 5 3500 - 1660 Super - FSP Hydro HD500 500W 80+ bunları kullanıyorum.
Warzone 2.0 çıktı biliyorsunuz, Battle Royale oynarken 40-50 FPS'lere düşüyor fight anlarında tabii.
4 kişilik quads giriyoruz ve bu FPS'i çekmekten yoruldum artık zevk almıyorum.
O yüzden yükseltmek istiyorum sistemin bazı parçalarını.

İlk öncelikte bu işlemcimi 5800X'e yükseltmek istiyorum.
Normalde 5600X'e yükseltecektim ama almışken en iyisi alayim dedim.
Onun için 5800x3D geçti ilk başta aklımdan ama sonra ekran kartımın aşırı düşük kaldığını fark ettim.
5800X'e düşürdüm ve beni şu an korkutan PSU.
Sizce yeter mi şöyle bir 6 ile 12 ay arası için?
Sonrasında bir 3060 alabilirim galiba, alamasam da sorun olur mu?

Bu yazdıklarımı şöyle güzel bir arkadaş net olarak anlatırsa gerçekten aşırı mutlu olurum.
İşlemciyi kararlaştırmak için 1 ay gibi bir sürem var.
PSU önerisi yapabilirsiniz, bu arada ekran kartını upgrade edemeyebilirim de belki.
Ama bu 5800X beni kurtarır mı yani bir sorun çıkarır mı?
Oynadığım oyunlar Valorant, Warzone 2.0, LoL.
Sizce Ryzen 5 5600X alıp böyle kullanıp gideyim mi PSU falan değişmeden sıkıntısız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bütçeniz nedir hocam?

Bütçeniz nedir hocam?
Ne için bütçe hocam Psu icin 2k falan max. Toplam bütçe diyorsaniz 7-8k falan hocam. Ya tam bir sey söyleyemiyorum cünkü işlemciyi falan taksit ile alicam. Benden çıkan islemciyi satıp soğutucu almayı planlıyorum. Psu ile işlemciyi de taksite böldürücem. Asıl soru 5800x ile 1660 super gider mi? Gitmediğini biliyorum ama oynadığım oyunlarda ekran kartı istemiyo be hocam mesela valorant yani 1030 ile kullanan gördüm ben şaka gibi.

Hocam valorant oynanacaksa işlemci alın ekran kartı önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…