R7 5800X iade edilmeli mi?

osmandemi

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar 20 gündür uğraşıyorum yoruldum. Amazon'dan satıcı: Teknobiyotik olacak şekilde AMD 5800X aldım. Cooler Master Masterliquid ML240l V2 sıvı soğutma kullanmama rağmen hala randıman alamıyorum. Need for Speed unbaund oyununda 85 derecelere ısı çıkıyor. Yarım saatte bu değerleri alıyorum. Antivirüs taraması yapıyorum işlemci kullanımı %100 oluyor işlem yapamaz oluyorum. İşlemci ısısı yüzde 35 iken Chrome da 2 sekme açınca %70'e çıkıp düşüyor. Sıcaklık saniyeler içinde yükseliyor. Bu değerleri ASUS armory create, AMD Ryzen Master, MSI Afterburner ve adını hatırlayamadığım birçok programla denedim. Amazon'a başvurdum gönderin dediler iade alırız dediler. Sizce bunu gönderip 5900X alayım mı? Forumda daha az ısındığı söyleniyor.
Not: Undervolt yapmak istemiyorum anlamıyorum.
Not2: Teknobiyotik mesaj atmış kutuda işlemci de çizik olmazsa iade alırız demiş.(kutu işlemci tertemiz ) Amazon almazlarsa biz çözeriz dedi.

5900X de alsan ML240L ile aynı sonuçları alırsın. Orta düzey bir sıvı sogutma çünkü ve islemci güçlü, virüs taraması yaparken ise benim islemcim de %100 oluyor. Termal macun ne kullandınız?

Bir de kasa modeliniz ne?

R5 5600X var bende 80leri zor görüyorum ve soğutma kutusundan çıkan değişim ya da iade düşünebilirsiniz bence.

İşin garip tarafı hyper 212R kule tipi soğutucuyla ben 80 çok nadir 85 dereceleri görüyorum. Genelde oyunlarda 70 civarı. İşlemcim 5800x3D bu arada. İşlemcin güçlü bir işlemci ve günümüzdeki işlemcilerin artık sıcak çalıştığını kabullenmemiz de gerekiyor.
Anlık peakler her zaman olur, aniden ısınır ve tekrar düşer bu uzun süreler sabit kalmadığı için işlemci çok da takılacak bir şey değil, evhamlı olmaman lazım. Bunu istemiyorsan, manuel şekilde BIOS ayarından işlemci kalibrasyonunu yaparsın.

Burda bir çok etken var. Kasanın hava sirkülasyonu, mini atx anakart kullanmak, sıvı soğutucunun kalitesi, konumlandırılması ve termal macun vs.
Elindeki sıvı soğutucu da bana göre giriş-orta seviye bir soğutucu, ahım şahım bir şey de değil. Onun yerine 360’lık articslere bakabilirsin.

Gene de o sıcaklılar çok normal değil. Sisteminizde zararlılar olabilir, virüs taraması yapabilir misiniz? Özellikle internet tarayıcı açmayla %70'lere çıkacak bir işlemci değil 5800X, her ne kadar ML240l olsa da o değerler çok sağlıklı gelmedi. Ayrıca ekran kartının sıcaklıkları ne durumda oyun için ve masaüstündeyken?

Hocam termal macun olarak sıvı soğutmadan çıkan macunu kullandım. Kasam: Cooler Master Masterbox MB520

Hocam yeni aldım o yüzden değişim yapamam. Kasa soğutması çok iyi termal macun Cooler Master termal macunu. Bence işlemci de bir sorun var. Para iadesi için başvurdum bugün iade ediyorum. Sizce 5900X daha az mı ısınır? Forumda bir arkadaş öyle demişti.

5900x daha az ısınır diye bir şey söyleyemem. Daha güçlü bir işlemci ve bana kalırsa o sıvı soğutmayla yine aynı dereceleri görecektir. Stok olarak 1.40-45 voltaj değerinde geliyor o işlemciler. Baktın olmuyor, voltaj düşür. 1.35 seviyelerinde test et. Sıkıntı çıkmıyorsa öyle kullan. Hemen hemen herkes böyle kullanıyor.
Ayrıyetten; termal macunun cooler master ama ne? Modeli önemli.

Hocam macun evde akşam yazayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…