R7 5800X için sıvı soğutma önerisi

oyunseverler

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öncelikle sistemimi yazayim.

Kasa: Corsair Spec Delta
Anakart: MSI MAG B 550 Tomahawk
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X
RAM: 8*2 3000 MHz
Ekran karti: Zotac 3070 Ti AMP

Valorant oynarken yayın açıyorum, islemci sicakligim sürekli yüksekli yüksek oluyor(85-90 derece) bazen 93 95leri görüyor. Bu dediğim MSI'in programından performans yaptığımda oluyor, slient yaparsam islemci hızım 1700'lere düşüyor, sıcaklıkta 60-70 derecelere düşüyor.
İslemci sogutucum Cooler Master 212 ve yeterli değil...

Şimdi sorum şu;
Teknobiyotik'te artric lf 360 mm 1900 lira civarında,
Lian Li galahad 360 mm 2500 civarlarında.
Fakat bunlardan birini alırsam öne takmak zorundayım. Sigar mi sigmaz mi emin değilim. Kasada 360 mm önde, 240 yukarıda radyatör desteği var.
Ya da; öne takmak yerine, yukariya 240 mmlik iyi bir sivi sogutma mi almalıyım? Kararsız kaldım...
Kafamda üst tarafi 360 mm radyatör destekli kasa almakta var ama onda da ne alacağımı bilemedim.

Sizden ricam yapilacak en mantıklı tercih ne olabilir, uste takmak mi öne takmak mi, kasayi degistirmek mi? Varsa önerileriniz bekliyorum.

Bütçe: Kasa ve soğutucu icin 5000 lira olabilir.
Sadece soğutucu icin 2500'e kadar cikabilirim.

Corsair i75 ile Ryzen5900x i soğutmayı denedim verim alamadım.
Hava soğutmalı olan bu ürünle başarılı ve sessiz soğutma sağladım.
Be Quiet Dark Rock Pro 4
Ürün işlemci üzerinde biraz büyük, RAM soketleri Asus prime x570te fanın altında kalıyor, eğer RAM yüksekliğin kurtarıyorsa düşünmeden alabilirsin.

1800 TL'ye 360mm Arctic Liquid Freezer II bedava resmen. Soğutma performansı ve malzeme kalitesi tepe seviyede. Ek olarak yayını işlemciden veriyorsanız ekran kartına çevirebilirsiniz. RTX kartlarda NVENC codec ile verilen yayınlarda ekran kartında performans düşüşü neredeyse olmuyor. Sıcaklıkta da pek bir artış olmuyor.

Hem tavana hem de öne 360mm sıvı soğutucu desteği var. Yine fan ve RGB kontrolcü ile geliyor. Kablolama kolaylığı sağlayan epey geniş ve hava akışı yüksek bir kasa.

Hocam konuyla alakasız özür dilerim ama bi sorum var, TD500 Mesh'e sorunlu kasa deniyordu sanırım sorunu ne?

Hocam konuyla alakasız özür dilerim ama bir sorum var, TD500 Mesh'e sorunlu kasa deniyordu sanırım sorunu ne?

Ön tarafı akrilik olanlarda soğutma sorunu var fakat ben mesh olanı önerdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Testlerde iyi netice vermiş.

Son düzenleme:
Ben de Arctic LF II 360 siparişi verdim ve uygun kasa alacağım. Bende radyatör destekli kasa yoktu hem bundan dolayı hem de sistemi tamamen yenileme düşüncem olduğundan dolayı bu işe giriştim. Siz elinizdeki sistemi uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız bence ya radyatörü öne takın ya da 240'lık radyatör alın. Tabii şu konuda uyarayım Arctic soğutucuların radyatörleri bayağı kalınmış bu nedenle desteklediği söylenen kasalarda bile sorun olabiliyormuş. Youtube veya yabancı forum sitelerinde uyumluluğunu kontrol edebilirseniz daha garanti olur.

Ben kasamı da değiştireceğim diyorsanız benim gibi Phanteks P500A alabilirsiniz. Tabii +1 140mm fan almanız da gerekecek. Bu şekilde 4600-4700 arasında bir şey tutacaktır ki benim şahsi düşüncem kısa süreli ciddi bir değişiklik yapılmayacaksa sistemde yani yeni nesil üst seviye işlemcilere geçilmeyecekse bunun manasız olduğu yönünde.

Ben 5800X işlemciyi UV ile kullanıyorum. AMD'nin bu işlemci için referans voltajı yüksek ve UV yapılmadığı taktirde yine yüksek sıcaklıklara çıkacaktır.

Ben 5800X işlemciyi UV ile kullanıyorum. AMD'nin bu işlemci için referans voltajı yüksek ve UV yapılmadığı taktirde yine yüksek sıcaklıklara çıkacaktır.
Tam olarak anlayamadım hocam,yani ben bu kasayida degistirsem ,sogutucuyuda alsam, ayni problemleri yasayacagimi mi söylüyorsunuz?...uv ile düzelecek birşey ise hiç masraf yapmayim onu araştırayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…