R7 5800X işlemcinin UV ayarları sıfırlanıyor

raycast

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Game Developer
Arkadaşlar merhaba,

Ben Ryzen 7 5800X işlemci kullanıyorum. Bu işlemcide ısınma problemi yaşıyordum oyunlarda 75 dereceleri falan görüyordum haliyle işlemci ısındığı için yüksek frekanslara çıkamıyordu. Bende bir arkadaşın tavsiyesi sonucu işlemci voltajını BIOS'tan undervolt yaparak 1.22v sabitledim. Böylelikle oyunlarda Max. 65 derecelere düştü işlemci ısısı ve yüksek frekanslara çıkabiliyor işlemcim. Yalnız şöyle bir sorunum var bazen bu yaptığım undervolt ayarım sanki iptal olmuş gibi kapanıyor ve işlemcim 1.4v - 1.5v seviyelerine çıkıyor ve işlemcinin ısındığını görüyorum bilgisayara reset atınca tekrar ayarladığım 1.22v değerine sabitleniyor işlemci. Sizce bu neden kaynaklı olabilir? Böyle bir sorun yaşayan oldu mu hiç?

Anakart modeli: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen Master üzerinden yapmayı dener misiniz?
Tabi denerim ama sonuç ne zaman belirli olur bilemiyorum. Çünkü bu dediğim sorun her zaman olmuyor arada oluyor.
Ryzen Master üzerinden yapmayı dener misiniz?
Ryzen Master'da BIOS'da ki gibi sadece voltaj ayarı yapamadım? Voltaj ayarı ile beraber işlemci frekansını da sabitliyor. En azından böyle bir şey varsa siz biliyor musunuz? Çünkü ben şuan frekans otomatik voltaj sabit bir şekilde kullanıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı