R7 5800X RTX 2060S sistem darboğaz yapar mı?

Kironfion

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
İnşaat&Kasiyer
İyi akşamlar,

Bugün yeni sistemimi kurdum, tüm kablolamalar güzelce yapıldı ve sistem kusursuz çalışıyor.

Ancak:
Tüm kurulum bitince ilk olarak DotA 2 açıp botlarla vs atıp işleyişi görmek istedim, ne yazık ki 2-3 saniyelik takılmalar oluyor.

Şüphelendiğim şeylerin başında darboğaz var. İkincisi, RAM'leri 1. ve 3. slot'a taktım, normalde 2. ve 4. slota takarım. Sebebi RAM diziminden olabilir mi sizce?

Ek olarak Samsung 980 Pro'yu CPU'ya yakın olan M.2 slotuna taktım ancak komple sistemde görülmüyor, BIOS dahil. Slot değiştirmem işe yaramazsa ne yapmam gerek?

Sistem şöyle:
  • Aorus B550 Elite AX v2.
  • RTX 2060S.
  • R7 5800X.
  • RAM 16 GB 2666MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar,

Bugün yeni sistemimi kurdum, tüm kablolamalar güzelce yapıldı ve sistem kusursuz çalışıyor.

Ancak:
Tüm kurulum bitince ilk olarak DotA 2 açıp botlarla vs atıp işleyişi görmek istedim, ne yazık ki 2-3 saniyelik takılmalar oluyor.

Şüphelendiğim şeylerin başında darboğaz var. İkincisi, RAM'leri 1. ve 3. slot'a taktım, normalde 2. ve 4. slota takarım. Sebebi RAM diziminden olabilir mi sizce?

Ek olarak Samsung 980 Pro'yu CPU'ya yakın olan M.2 slotuna taktım ancak komple sistemde görülmüyor, BIOS dahil. Slot değiştirmem işe yaramazsa ne yapmam gerek?

Sistem şöyle:
  • Aorus B550 Elite AX v2.
  • RTX 2060S.
  • R7 5800X.
  • RAM 16 GB 2666MHz.

Darboğaz olabileceğini düşünmüyorum, sorun büyük ihtimal başka bir şeydedir.

Sanırsam RAM'ler sorun, 5800X 3200MHz destekliyor, benim eski 2×8 RAM'ler 2666MHz, CPU'yu aynı frekansa düşürmem mümkün ise öyle yapabilirim, tabii başka bir yerden feragat etmem gerekiyordur kesin, ya da 3200MHz 32 GB RAM alırım 4x8 şeklinde.

G.Skill bu arada şu an kullandığım, modelini unuttum DDR4 ve bayağı sıradan performans bazlı ürün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı