R7 5800X RTX 3060Ti sistem oyun sırasında ısınıyor

608716

Centipat
RAM
Kingston Fury Beast 3600 mhz CL17 4x8 32 GB
Ekran kartı
3060 ti gaming x trio (MSI)
Anakart
MSI mag B550 tomahawk 5100 (oc)
İşlemci
ryzen 7 5800x
Sistem:
Ryzen 7 5800X CPU.
3060 Ti Gaming X Trio ekran kartı.
4x8 32 GB RAM.
650W PSU.
Cooler Master ML240L sıvı soğutma.
1080p monitör.
MSI MAG B550 Tomahawk anakart.

Yaklaşık 1 hafta önce işlemci sıcaklığımın fazla olduğunu fark ettim, boşta 70 derecede çalışıyordu. Biraz araştırdım, hem ekran kartı yüzünden işlemci ısınabiliyormuş, hem de 5800X diğer Ryzen 7'lerden daha sıcak çalışan bir işlemciymiş ama yine de boşta 70 civarı olması ürküttü. Undervolt'u araştırdım biraz, 4.40 GHz - 1.20W ile sabitlendi deneme yanılmayla. Ama yine de Dying Light oyununda biraz fazla ısınıyor gibi bence. Bu oyunu daha önce de oynadım böyle ısınmıyordu. 85 dereceyi görüyor oyunda. Bu sıcaklık rahatsız etti bu sefer ekran kartına undervolt yaptım. 900-1900'e o da okey. Zaten 2 hafta önce falan format attım PC'ye, ondan önce yine ekran kartını undervolt la kullanıyordum. 900-1900 çok ideal. Ama anlamadığım bir şekilde hala sıcak PC. Hata undervoltlarda mı? Birini iptal mi etmeliyim? Nasıl çözeceğim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun yenileme zamanı gelmiş olabilir.
onu yazmayı unuttum, termal macun yenilendi. 2-3 ay oldu. thermal grizzly kyronaut.

Biraz saçma ama yaygın bir durum sıvı soğutmanın bakırının altındaki plastik söktün mü veya kasa hava alıyor mu?
sıvı soğutmanın bakırının altındaki plastik durumunu anlamadım hocam. jelatini mi diyosun ? montajı vatan yapmıştı bende macun değiştirirken görmedim orda jelatin. için açmakla alakalı ise dediğin, hiçbir parçanın içini açmadım hocam.

Onu yazmayı unuttum, termal macun yenilendi. 2-3 ay oldu. Thermal Grizzly kyronaut.

Sıvı soğutmanın bakırının altındaki plastik durumunu anlamadım hocam. Jelatini mi diyosun? Montajı vatan yapmıştı bende macun değiştirirken görmedim orada jelatin. İçin açmakla alakalı ise dediğin, hiçbir parçanın içini açmadım hocam.

Bakırın altında jelatin oluyor onu diyorum ama görmediyseniz sorun yok.

Bende r7 5800x3d kullanıyorum bu kadar ısınmıyor daha doğrusu 45,55,75 fanlar hızlanıyor 75,55,33 diye gidiyor, yük altında sabit 67c° oluyor, belki sıvı soğutucu yetersizdir yada radyatör yeterli hava alamıyordur.

i7 14700K kullanıyorum hava soğutma ile bendeki sıcaklıklar bile bu kadar değil.

Bence fan hızlarını bir kontrol edin sıvı soğutma yenimi aldınız yoksa eskimi
Sızıntı gibi bir durum var mı iyice kontrol edin sistemi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı