R7 5800X, RTX 4070 sistem uyumlu mudur?

Bütçe
40000TL

Maksimum Zırh

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen7 5800H
16GB RAM
RTX3060
DELL G5515
Meslek
Amatör Yazar
Arkadaşlar merhaba, eve döndüğüm için artık sabit bir masaüstüne geçmek istiyorum. Bunun için güncel olarak kullandığım laptopu satarak bir masaüstü hazırlamak istedim. Fakat PSU ve darboğaz konusunda çok kararsız kaldım. Ayrıca belki aynı fiyata belki daha iyi bir sistem oluşturulabilir diye fikrinizi almak istedim. Bütçemi belirterek sizlerin fikrinizi rica edeceğim.

İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X.
Anakart: ASUS Prime B550M-A
RAM: Kingston 32 GB(2x16 GB)
Ekran kartı: RTX 4070 (ürün çok çok az kullanılmış 2.el olarak alacağım güvenilir arkadaşımdan) 15.500TL
Kasa ve PSU Thermaltake view 200 tg 650W 80+
İşlemci soğutucu Thermaltake frio silent 14 140mm işlemci hava soğutucu.
SSD: Samsung 1TB NVMe.
Monitör Samsung LC27G55Tqbuxuf Odyssey G5 27" veya ViewSonic 27 VX2718-2kpc-mhd

Merhaba ileri düzey ekran kartlari günümüzde DPA değerleri yüksek bir orantida gelmektedirler size PSU konusundaki fikrim 850w Asus TUF serisidir unutmayın PSU ya her daim güvenerek kaliteli ürünler seçmemiz bizi olası ciddi sorunlardan koruyacaktır ayrıca ekran kartınız sisteme uygundur.

Bu şekilde 26.227 lira tutuyor, eğer bütçe çıkmazsa

SSD'yi bununla değiştirin

25.198 TL

Merhabalar, teşekkür ediyorum yardımınız için fakat ürünleri çok karışık yerlerden tercih etmişsiniz. Kasayı toplatabileceğim bir yer olursa benim için daha sağlıklı olacaktır. Hiç kasa montajı tecrübem yok.

Söylediğiniz marka eğer bütçemi aşarsa en az 850w 80+ olarak ilerleyeceğim. Teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…