R7 5800X RX 7900 XT sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

carlsberk

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) RipjawsV DDR4 3600MHz CL18 1.35V Dual Kit Ram
SSD veya HDD modeli
1 TB M.2 James Donkey ve 1 T James Donkey SATA
Ekran kartı
Sapphire Pulse Amd Radeon 7900 XT
Anakart
Msi B550m Pro
İşlemci
Amd Ryzen 7 5800x
Yaklasik 2 ay once topladigim sistem ayni sorunu iki aydir vermeye devam ediyor her yolu denedim ancak sonuca ulasamadim.

Mesela OCCT programinda tum bilesenleri stres testine sokuyorum herhangi bir soun ile karsilasmiyorum kapanma donma vesaire,
Ancak FurMark testini aciyorum 2560x1440 cozunurlugunde 8X MSAA ile test yapiyorum test esnasinda yine full yuk altinda herhangi bir sorun yasamazken testi kapatmamla birlikte 2 saniye sonra tum sistem kilitleniyor ve kilitli bir sekilde 30 saniye duruyor, ardindan "DPC_WATCHDOG_VIOLATION" kodlu mavi ekran hatasini aliyorum.
Bu ayni sekilde sadece FurMark'ta degil.
Mesela GTA 5 oynuyorum oyun icinde V-Sync kapaliyken 186 FPS'den birden 100'lere dusuyorum ekran karti kullanimi da dusuyor (konuyla alakali mi yoksa oyunla ilgili yazilimsal bir şey mi emin degilim yazmak istedim) ve ayni sekilde GTA 5 oyunundan ciktiktan sonra bir 5 saniye bekledikten sonra tum sistem tekrar kilit ayni sekilde bir 30 saniye sonra tekrar "DPC_WATCHDOG_VIOLATION" hatasini aliyorum.
Ayni sekilde Valorant'a giriyorum bazen oyunun acilis ekraninda kilitleniyor ve ayni hata...

RAM'lerde sorun olabilecegini dusunup iki RAM'i de garantiye gonderdim ve degisim yaptilar, yani RAM'lerim yeni.
Hazir RAM'leri vermisken Sapphire 7900XT referans ekran kartimi da bir ihtimal sorun ondadir diyerekten garantiye verdim ve Pulse modeli ile degisim yaptilar, yani ekran kartim da yeni.

Anakart BIOS guncel.
Ekran karti driverlar guncel bir eskisini de denedim.
XMP'den olabilir diye dusundum devre disi biraktim 2666MHz'de yine devam.
AMD chipset guncellemeleri tam.
Format atip sifirladim Windows 10 Pro kurdum lisansli.

Siz degerli Technopat Sosyal uyelerinden yardim istiyorum yepyeni sistem ile 2 aydir bogusuyorum.

Minidump dosyalari asagida.

MINIDUMP

Aşağıdaki linkteki ürün veya corsair, MSI, Asus marka başka bir PSU alabilirsiniz. 850w ve üzeri uzun ömürlü olacaktır. Sistemin tam yettiği gücü değil de biraz üstünü alın. Örneğin sisteminiz maksimum 500 wat kullanıyorsa 750 watt almak iyi olacaktır. PSU'larda elektronik ürünler olduğu için tam güçte çalıştırmak yerinde en fazla %70- %80 çalışması ömrünü uzatacaktır. Benim PSU'mu önerirdim ancak ne yazık ki fiyatı 9 milyarı bulmuş bir Psu'ya o kadar para verilmez. 3-5 bin aralığında beğendiğiniz söylediğim markalardan bir ürün alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…