R7 5800X sistem ilk açılışta kapanıp tekrar açılıyor

Seerkan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar konuda da belirttiğim gibi PC fişten çekince ilk açılışta kapanıp tekrar açılıyor ve sorunsuz bir şekilde sistem açılıyor konuyu ASUS'lada paylaştım bana kondansötörlerin boşaldığını ve bunun normal olduğunu söylediler fakat benim içime simmedi 1 seneden beri böyle kullanıyorum bu sorunu başka Sitelerde'de paylaştım kimisi statik elektrikten bahsetti kimisi RAM'lerden kaynaklı olduğunu söyledi BIOS pili ErP ayarı güncel BIOS her denileni sağ olsunlar denedim ama sorunum maalesef çözülmedi RAM'leri değiştirdim fakat bu açılış şeklini düzeltemedim aşağıya donanımla ilgili bilgiyi bırakıyorum eğer ki donanımla ilgili bir sorun varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

ASUS ProArt B550-creator ATX AM4 anakart.

AMD Ryzen 7 5800X 3.8 GHz 8 çekirdekli işlemci.

G.Skill Trident Z Neo 32 GB (2 X 16 GB) DDR4-4000 CL16 bellek.

MSI Gaming X GeForce GTX 1660 6 GB ekran kartı.

Arctic Liquid Freezer II 360 56.3 CFM sıvı CPU soğutucu.

Kingston NV2 1 TB M.2-2280 PCI-e 4.0 X4 NVMe katı hal sürücüsü.

Corsair CX750F 750W 80+ bronz sertifikalı tam modüler ATX güç kaynağı.

Şimdi doğru anladıysam, bilgisayarı normal kapatıyorsunuz ve fişi çekerek elektriği tamamen kesiyorsunuz. Sonra fişi takıp sistemi başlatınca açılırken kapanıyor ve biraz sonra geri mi açılıyor? Doğru mu anladım?
evet tamamen dediğin gibi oluyor fişi çekmediğimde hiç problem olmuyor

evet tamamen dediğin gibi oluyor fişi çekmediğimde hiç problem olmuyor
anakart üzerindeki sınama ledleri işlemci sınamasına geldiğinde kapanıyor

onuda yaptım arkadaşım ama durum aynı power tuşuna bastığımda direk ana kart üzerinde anlık olarak sarı led ve hemen arkasından kırmızı ve kapanış fanlar vs hepsi duruyor ve 3 saniye sonra tekrar açılıp sistem sorunsuz şekilde açılıyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı