R7 5800X sistem iyi mi?

KillVerine

Kilopat
Bir hafta içerisinde sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçem monitör dahil Max 22 - 23 bin.

1. RAM'i bir adet 16 GB tercih ettim çünkü bütçemi zorlamak istemedim. Üç ay içerisinde bir adet daha 16 GB almayı düşünüyorum.
2. NVIDIA RTX tercih ettim çünkü yayın ve render için NVIDIA daha iyi dediler.
3. Ekran kartı kaç cm onu bulamadım. Kasaya sığar mı?
4. Geri kalan bileşenler HDD, SSD, PSU gibi bileşenler önceki sistemimden.
5. Her türlü öneri ve bilgiye açığım ama güç kaynağı önermeyin ya da güç kaynaklı kasa önermeyin çünkü güç kaynağımı geçen sene zaten aldım. Özellikle monitör, kasa ve RAM konusunda öneriye ihtiyacım var.
6. Sizce AMD'nin stok işlemci soğutucusu yeterli olur mu? Sıvı soğutma fiyatları ortalama 2-3K arası sanırım ama bütçemde buna yer yok. 6 ay içerisinde tekrar para biriktirip sıvı soğutma alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
6. Sizce AMD'nin stok işlemci soğutucusu yeterli olur mu? Sıvı soğutma fiyatları ortalama 2-3K arası sanırım ama bütçemde buna yer yok. 6 ay içerisinde tekrar para biriktirip sıvı soğutma alırım.

Kesinlikle değil. 5600'e bile yetmiyor.

Single kit RAM alınmaz.

Sistem kötü olmuş.

Kesinlikle değil. 5600'e bile yetmiyor.

Single kit RAM alınmaz.

Sistem kötü olmuş.
Bu ram artı sıvı soğutma alsam nasıl olur?
bütçemi biraz aşmış olacağım ama böyle giderse biraz borç almam gerekecek :/
Sistem kötü olmuş demişsiniz. Biraz daha açık olur musunuz? Ram ve soğutma kısmıysa çözücem. İşlemci, anakart ya da ekran kartında bir uyumsuzluk varsa ve belirtirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler :)

Monitör dâhil ise 6700 XT sistem bakmak daha iyi olur.
2. Madde de neden nvidia tercih ettiğimi belirittim. İnternette böyle bir şey okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum. Zaten o sebepten sordum.

Bu ram artı sıvı soğutma alsam nasıl olur?
bütçemi biraz aşmış olacağım ama böyle giderse biraz borç almam gerekecek :/
Sistem kötü olmuş demişsiniz. Biraz daha açık olur musunuz? Ram ve soğutma kısmıysa çözücem. İşlemci, anakart ya da ekran kartında bir uyumsuzluk varsa ve belirtirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler :)

2. Madde de neden nvidia tercih ettiğimi belirittim. İnternette böyle bir şey okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum. Zaten o sebepten sordum.

Dark pek kaliteli bir marka değil. Bunu öneririm.

PSU

3060 sisteme ve bütçeye göre düşük kalmış. Ben olsam ikinci elden 3080 kovalardım o fiyatlara. Hem de bu daha ucuz.

Soğutucu almadan render almaya çalışırsanız 5800X sobaya dönüşür. RAM olarak bunlar daha iyidir.

Kötü dememin asıl sebebi ekran kartının düşük kalması ve 5800X'in fiyatını hak etmemesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı