R7 5800X sistem yanıt vermiyor

icupcakelegend

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance 16GB DDR4 WHITE
SSD veya HDD modeli
970 Evo Plus
Ekran kartı
GIGABYTE RTX 4070 Super Aero OC WHITE
Anakart
ASUS ROG-STRIX B550-A
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800X
Birkaç ay önce sistem topladım ve Windows 11 kurup ek bir ayar yapmadım. Sorun şu ki, mesela oyun oynuyorum, bir anda klavye mouse yanıt vermiyor. Ekrandaki görüntüler hareket etmeye devam ediyor ama ben bilgisayarı baştan başlatana kadar klavye mouse hiçbir şekilde yanıt vermiyor. Alt Tab atamıyorum falan. Bu arada olay görüntüleyicisi SS'i;

Bu sorun sürekli oluyor. Bilgisayarı her açtığımda 2-3 saat geçince baştan başlatmam gerekiyor.

1719019072271.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay görüntüleyiciyi yorumlayabilecek kadar bilgim yok maalesef, ancak yeni sistem olduğu için birkaç şey sormak istiyorum. Sisteminizi kurduktan sonra BIOS'unuzun "beta" olmayan son sürümüne güncellediniz mi? Chipset driverlarınızı güncellediniz mi? Bu işlemleri program aracılığı ile değil, anakartınızın sitesinden indirdiğiniz orijinal dosyalar ile yapmanız sağlıklı olacaktır.

Sonrasında ekran kartı driverınızı DDU ile silip, temiz bir kurulum yapabilirsiniz. Ramleriniz anakartınızın kullanım kılavuzunda gösterilen slotlara mı takılı? Ramlerinizi tek tek Memtest ile test edebilirsiniz. PSU için de OCCT Power testi yapabilirsiniz. Tüm bunları sırayla yaparsanız, donanımsal bir sorun olup olmadığını görebiliriz.

Ayrıca, boşta ve yük altında iken CPU ve GPU sıcaklık değerleriniz nedir? Herhangi bir OC işlemi gerçekleştirdiniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı