R7 5800X sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

MMRobespierre

Zeptopat
Daha fazla  
Ekran kartı
NVDIA GeForce RTX 3060
Anakart
Gigabyte B550 Gaming X AMD B550 DDR+ M2 Anakart
İşlemci
amd ryzen 7 5800x 8 core
Merhaba,

4 ay öncesinde eski bilgisayarımda ekran kartı ve RAM güncellemesi yapmıştım bu dönemde bir problem yoktu. Muhtemelen saflık yapıp, o dönem Power yükseltmediğim için 1 ay evvel işlemcim bozulmuştu.
1 ay önce de bilgisayarımda yaşanan problemden dolayı anakart+işlemci+Power+kasa değişikliğine gittim. Ekran kartım, RAM'im 4 ay önce yeni aldığım ve 1 ay önce problem yaşanan bilgisayarımda bulunan donanımlardı.
Hard diskim ve SSD'im en eski donanımlarım.

Problemim şu;
İşlemci probleminden sonra güncellediğim bilgisayarımda oyun oynarken belirli zaman dilimlerinde;

Mavi ekran hatası ile resetleme.
Kendi kendine direkt resetleme.
Takılma sonucu mecburen manuel KAPATMA/RESETLEME

Gibi problemlerim mevcut.

İş yerimdeki IT abimizden destek aldım ve stres testi vb testlere tuttu donanımı. Ondayken herhangi bir problem olmamış. Tek fark, o oyun oynamadan sadece stres testi ya da 4K video vb açıp ekran kartını bu şekilde de kontrol etmiş.

Yardımcı olabilecek birisi ya da birileri olursa çok sevinirim. Zira birkaç haftadır iş-güç-mevcut hayat dertleri vb stresi derken bir de PC problemleri sinirlerimi iyice bozmaya başladı.

Minidump dosyaları: 101122-7734-01.dmp and 2 more files

Herkese güzel ve keyifli günler dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…