R7 5800X sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

Kulp

Femtopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16
SSD veya HDD modeli
XPG 512GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD
Ekran kartı
ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT OC 8GB
Anakart
B550
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800X
Merhaba,
Ben anakartımı ve işlemcimi sistemde yeniledim Intel'den AMD'ye geçtim. Sistem değişikliği sonrası temiz kurulumu yaptım. Mavi ekran almaya başladım, internetten hata koduyla alakalı bazı önerileri deniyorum tekrar alıyorum mavi ekranı. Çözüm olur diye dün oto güncellemede Windows 11'e geçtim bugün yine mavi ekran aldım.

Oto güncelleme derken Windows Update ile mi yükselttiniz 11'e? Eğer durum buysa bir USB hazırlayıp temiz Windows 11 kurulumu gerçekleştirin. Ardından AMD Chipset sürücüsünü, Radeon sürücüsünü (22.11.1) ve Windows güncellemelerini yaptıktan sonra, anakartınızın websitesinden yeni bir BIOS sürümü yayınlanmış mı ona bakın. Her şey tamamsa bakılacak son yer anakart ayarlarınız veya Radeon ayarlarınız. İşlemciye OC yapılmadıysa, Radeon ayarlarına gelip ekran kartınıza undervolt ve az miktar underclock yaparak sorunu belki çözebilirsiniz.

Aynen update ile yükselttim.Yalnız aynı hatayı yükseltmeden öncede alıyordum win10dayken.Anakartı en son bios sürümü de yüklü vaziyette şu anda.Temiz kurulum sonrası başladı birde mavi ekran zaten.Hız aşırtma yapmadım ama bi fabrika ayarlarına yüklemedim aklımda vardı bi deniyim bakıyım.Minidump da kusuruma bakmayın bilmediğim için soruyorum özellikle bi parça da arıza var mı diye belli mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı