Yani durdukyere mavi ekran vermeden reset atıyor doğru mu?
Evet. Görüntülenen hiçbir hata yok
Arkadaşlar PBO ayarlarını tek tek deneyerek nasıl olduğunu bilmeden bir şekilde sorunu çözmüş bulunmaktayım. Fakat bu, beraberinde bir başka sorunu meydana getirdi: ısı problemi.
İlk öncelikle çözüm şu şekilde oldu. Core Performance Boost ayarını yalnızca
Precision Boost Overdrive -> Enchanced Mode 2 olarak ayarladığımda kullanabiliyorum. Ve bu sayede sistemim kapanmadan 3.8 Ghz üzerine çıkabiliyor.
Fakat bu şekilde oyuna girdiğim anda işlemciye aşırı yük biniyor ve ısı değerleri uçuyor. Bu çok saçma, işlemciyi sadece sınırlarını zorlayarak çalıştırabiliyorum. Saçma ama çalışıyor. Bu yüzden yeni bir CPU soğutucusu sipariş verdim. Bir de öyle deneyeceğim.
Güncelleme:
Arkadaşlar merhaba. Sorunu hala çözebilmiş değilim. BIOS'da yaptığım ayarlar bir yere kadar dayanabiliyor sonrasında bilgisayar gene restart atıyor. Soğutucu değiştirdim, CPU sıcaklığı oyunda 40-50 civarında, stres testinde 65-70 civarında seyrediyor. Sıcaklık ile ilgili bir sıkıntım yok.
İlk gördüğümde aklıma PSU geldi. Occt indirip turbo açık ve kapalı şekilde power testi yapar mısınız?
OCCT testinde turbo açıkken testin 20. saniyesinde bilgisayar restart atıyor. İşlemci testi 2dakika içerisinde TDP ve EDC değerleri yükseliyor ve sonunda gene restart atıyor.
Hocam bu durumda sorun PSU'da diyebilir miyiz? Gereğinden çok para harcadım sisteme ama sorunlar çözülmedi, bütçemi PSU için ne kadar zorlayabilirim bilmiyorum. Gene de sorunun Psu kaynaklı olduğunu bilerek yenisini almak içimi ferah tutar.
Peki anakartta sorun olabilir mi? Anakart hariç sistemdeki tüm parçalar eski işlemciyle çalışıyordu. Yeni işlemciyi eski anakartta kullanırken, turboyu açtığımda ve en ufak bir yük bindiğinde mavi ekran alıyordum. Yeni anakart alalı turbo açıkken sadece restart atıyor, mavi ekran yok. Event Viewer'da Kernel power 41 63 hatası çıkıyor.