R7 5800X sisteme Corsair RM850 PSU uyar mı?

wexoek

Decapat
Daha fazla  
Güç kaynağı alacağım ve alacağım güç kaynağı için ekran kartımın sistem için önerilen minimum watt değeri 850watt ve ekran kartımda 8+8+8 toplamda 24 pin alanı var. Anlamadığım şey üst sırada ve alt sırada neden aynı PCI-e & CPU alanları var? Ekran kartının 24 pini hangi alanlarla bağlanıyor?

1663969104261.png

1663969374693.png

Bu sistemi dizmeye çalışıyorum ama daha ekran kartını ve PSU'yu almadan önce Corsair RM850 ya da RM850X(fark var mı bilmiyorum) sorunsuz çalıştırır mı?

Kasa: darkFlash dls480.
Anakart: MSI X-570a Pro.
İşlemci: R7 5800X.
Ekran kartı: MSI RX 6900XT.

Benim sistemimde mevcut. Sessiz çalışır.1.5 senedir kullanıyorum. Kampanyada almıştım. Alırken arkadaşıma danışarak almıştım. Sistem toplamıştım. İşini görür sessiz çalışır demişti. Memnunum fiyat uygunsa tavsiye ederim. RM850X meselesini tam bilemedim. Bir araştırır. Kesin bilgi olursa yazarım. Overclock geliyor aklıma. Daha yatkın bir PSU olabilir bir tahmin.

Benim sistemimde mevcut. Sessiz çalışır.1.5 senedir kullanıyorum. Kampanyada almıştım. Alırken arkadaşıma danışarak almıştım. Sistem toplamıştım. İşini görür sessiz çalışır demişti. Memnunum fiyat uygunsa tavsiye ederim. RM850X meselesini tam bilemedim. Bir araştırır. Kesin bilgi olursa yazarım. Overclock geliyor aklıma. Daha yatkın bir PSU olabilir bir tahmin.
Teşekkür ederim dostum :) yani anladığım kadarıyla ekran kartımın 24 pin girişli yerini sorunsuz takabilirim? değil mi

Yeterli ve PCI-e & CPU olanları kullanmanız lazım. O kabloların PSU'ya giren tarafları benzer lakin diğer tarafları takılacak olan ekipmana uygun şekildedir.
Yani PCI-e & CPU yazanlar da mı ekran kartı için takılan giriş yeri ve eğer öyleyse 8x3=24pin takabilirim mi demek bu?

@wexoek Takabilirsiniz. RM850, 6 adet PCI-e soketi destekli. Linki en altta.

Bir de RM ile RMx modellerinde ana iki fark mevcut. RMx, daha kaliteli bulk kapasitöre ve fana sahip.

Teşekkür ederim dostum :) yani anladığım kadarıyla ekran kartımın 24 pin girişli yerini sorunsuz takabilirim? Değil mi?

Yani PCI-e & CPU yazanlar da mı ekran kartı için takılan giriş yeri ve eğer öyleyse 8x3 = 24pin takabilirim mi demek bu?

Az kafam güzel sistemimi topladım. Pek sorun yaşamazsın bu konuda gönlün rahat olsun. İtopya'dan kampayalı aldım. Sorunsuz şekilde topladım. İstediğim markaydı. Arkadaşım referans verdi. Bu işle doğmuş büyümüş birisi. Sadece oyun içinse normal 850 al geç. Arkadaşın dediği 2 tane fana sahip fazla ses yapıyor olabilir. Bazı Power madenci Power gibi çok ses çıkartır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı