R7 5800X ve RTX 3060 sistemde USB 3.0 portunda USB 3.1 uyumsuzluğu

lastarchitect

Hectopat
Günlerdir yeni gelen sistemimde RAM ve harddisklerde problem ararken bugün sonuca vardık. DLX-21 kasamın ön portunda bulunan USB 3.0 portuna Samsung 128 GB 3.1 belleğimi takıp SSD diskime aktarım yapmak istediğimde bir süre sonra "Bu işlemi tamamlamak için yeterli bellek yok." hatası ve ardından USB belleği sanki çıkarmış gibi komple görmeme saçmalıkları yaşıyoruz. USB belleği çıkarıp geri taksak bile algılamıyor. O hatanın üzerine bilgisayarı yeniden başlatmak istediğimizde "yeniden başlıyor.." ekranında takılı kalıyor, mecburen kasadan komple kapatıp açmak gerekiyor.
Her defasında aynı problem...

Arkada bulunan anakartıma ait 3.2 ve 2.0 portların hepsi sorunsuz çalışıyor. Yalnızca kasaya ait olan öndeki 3.0 portu 3.1 bellek ile böyle sorunlar yaşatıyor.

Aynı 3.0 porta normal harici disk veya 2.0 taktığımızda problem yok.
Sizce kasanın öndeki 3.0 portunda ne gibi bir sorun olabilir ?
Game Garaj ile görüşsem kasayı göndermek yerine yalnız o portu göndersem değişim yaparlar mı ?

SİSTEM

İşlemci:
AMD Ryzen 7 5800X
Anakart: MSI MAG B550M (4400 MHz'ye kadar)
Ekran Kartı: Palit RTX3060 Dual 12 GB 192 Bit
Bellek: Kingston Fury Beast 2x16 GB 3600-CL18
M.2 SSD: Samsung 970 EVOPLUS 1 TB
HDD: Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM
Sıvı Soğutucu: Cooler M. Masterliquid 240 RGB
Kasa: DLX-21 Mesh - 650w 80+ Bronz Tempered
Monitör: HP Omen 27i 165 Hz - 1 Ms - IPS

Zaten dediğiniz bir Hub'tır hocam. Tek olarak geleceğini zannetmiyorum. Kasa ile gönderin derim.

Zaten dediğiniz bir Hub'tır hocam. Tek olarak geleceğini zannetmiyorum. Kasa ile gönderin derim.
Daha önce bir başka kasada benzer sorunu yaşayan olmuş. Garantiden yalnızca Hub'ı değiştirmişler. İstanbul'da yaşamıyorum o nedenle kasamı göndermemek için aklıma bu yöntem geldi. Sizin bir öneriniz var mı peki ? Veya böyle bir sorun duymuş muydunuz daha önce ?

Daha önce rastlamadım. Tahminimce kasayı komple isterler. Değişen bir parça ise veya yedeği varsa değişim yaparlar.

Bununla ilgili kaçıncı konu açışınız ? İki gün evvel uzun uzun cevapladım, daha ona dönmediniz.
Dün gece sizi de bilgilendirecektim aklımdaydınız, çok yorgundum uykuma yenik düştüm. Kusura bakmayın
Bu 4. açışım fakat benzer olsada copy paste konular değil. Ne yazık ki sizin ve bir iki kişinin dışında konuya cevap veren olmadığı için mecburen geldiğim birkaç evrede başka insanlarda görsün (belki bu başlık ilgilerini çeker) diye yenisini açmak durumunda kaldım
Daha önce rastlamadım. Tahminimce kasayı komple isterler. Değişen bir parça ise veya yedeği varsa değişim yaparlar.
İlginize teşekkür ederim hocam, sağ olun

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli konu açmanıza gerek yok hocam. Gönderin ve baksınlar.

İçmimarım ve sistemi işim için kullanmak mecburiyetindeyim, yoksa kasayı göndermek en kolayı. Yeterli cevap alamayıp çözüme ulaşamadığım için mecburen (sürekli) konu açmak durumunda kaldım hocam, keyfi değil.
İlginize tekrar teşekkür ederim, sevgiler.

Yeterli denemeyi yapmadığınız için çözüme ulaşmadı. Ön panel-arka panel/Windows 11-Live CD Linux sorunun temeline inerdi zaten.

Yeterli denemeyi yapmadığınız için çözüme ulaşmadı. Ön panel-arka panel/Windows 11-Live CD Linux sorunun temeline inerdi zaten.
Sizi diğer konuda bilgilendirmediğim için bilmiyorsunuz tabii, söyledikleriniz ve daha fazlası denendi, sorun tespit edildi
Nezâketiniz ve ilginize teşekkürler, sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…