R7 5800X ve RTX 3070 sistem nasıl?

Makaleler
3
Yer
Antalya/Turkey
Arkadaşlar merhabalar. Şu an kullanmış olduğum mevcut sistemim yetersiz geldiği için üniversite geçmeden yükseltmek istiyorum. Okuyacağım bölüm olan oyun tasarımı için de daha güçlü bir sistem gerekiyor. Yüksek bütçelere yeni bir sistem almaktansa mevcut sistemimi yavaş yavaş yükseltmek daha mantıklı geldi.

Sistemim:
R5 3600X / CM Hyper 212 Black edition/ ASUS TUF B450 PRO/ ASUS ROG STRIX RTX 2070 OC Edition EVO / Corsair Vengeance LPX 3200MHz 8x8 16 GB / Corsair 220t RGB Airflow Gaming case/ Corsair CV650W 80 Plus Bronze PSU / Corsair MP510 NVMe M.2 SSD 480gb/ WD Blue 1TB 7200RPM HDD / Samsung 870 EVO Plus 500GB SATA SSD.

Alacağım parçalar:
AMD Ryzen 7 5800X.
ASUS ROG STRIX RTX 3070.
ASUS ROG STRIX X570-E
ASUS ROG 1000G 1000W 80+ Plus Gold.
Corsair 4000D AF.
Corsair H115I Elite Capellix (280mm)
Corsair ql 120mm fan (4 adet)
Samsung 980 Pro 1TB.
Corsair Vengeance ya da Domınator 32 GB 3600 MHz ve üstü RAM.

Evet arkadaşlar şimdi ben bu konuyu neden açtım? Gördüğünüz üzere yazılım karmaşası olmaması için daha çok aynı markanın ürünlerine almaya çalıştım. Sizce sistem dengeli ve güzel olmuş mu? Ya da şu parçayı alma onun yerine bunu al gibi bir öneriniz var mı? 1000W gereksiz diyecek arkadaşlar için 850W PSU ile 1000W aynı fiyat olduğu için bu güç kaynağını tercih ettim hem ileride yükseltmeye de açık olması için. (Depolama birimleri hariç bütün sistemi satacağım.)

Sunucu bilgiseyarımı kuracaksınız? Şaka bir yana mükemmel ötesi bir sistem.

Gördüğünüz üzere yazılım karmaşası olmaması için daha çok aynı markanın ürünlerine almaya çalıştım.
Parçalar arasında böyle bir karmaşa yaşanmaz. İsterseniz hepsi farklı marka olsun bir önemi yok. Sadece ışıklandırmada biraz uğraştırır sizi.

Ayıp olmazsa ne kadar tuttu en az 15-20 k'sı var bunun.

Sistem güzel ancak tek kötü seçenek RAM'ler Vengeance yerine Ballistix tercih edin hocam Vengeance LPX pişmanlıktır. Dominator olabilir.

Parçalarda farklı marka olması sıkıntı yaratmaz. Sadece bir markaya takılı kalmayın. Daha uygun fiyatlı parçalar kullanıp toplam sistem fiyatını azaltabilirsin. PSU kaliteli ama biraz tuzlu. Daha uyguna kaliteli PSU'lar da bulabiliyorsun.

ASUS ROG 1000G 1000W 80+ Plus Gold.

RAM olarak Trident Z modelini öneririm:

Son düzenleme:
R7 yerine R5 5600X takılıp, daha uygun fiyatlı bir PSU ile RTX 3080 takılabilir bu sisteme, ayrıca X570 şu an gereksiz gibi biraz, B550 alırdım ben anakart tercihi olarak. Onun dışında sistem çok güzel, fiyatını da yazsaydınız keşke. Tâbi ki direkt bu haliyle de alınır, biraz kişisel tercih.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…