R7 5800X ve RTX 3070 Ti sisteme güç kaynağı önerisi

Cihanp

Zeptopat
Daha fazla  
AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz
MSI MPG X570S Edge Max Wi-Fi 5300MHz.
MSI RTX 3070 Ti Suprim X
G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z Neo RGB 4000MHz.
MSI MAG CoreLiquid 360R.
Corsair 1TB Force MP400.
Cooler Master Masterbox TD500.

Arkadaşlar, ben bu sistem için 'MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold Full modüler 140mm Fanlı PSU tercih ettim ama pişmanlık duyuyorum 850 watt mı almalıydım diye. Sistemde bir sorun çıkar mı? Rahatlıkla oyun oynayabilir miyim veya OC yapabilir miyim? Ayrıntılı bir şekilde beni bilgilendirebilir misiniz? İçim hiç rahat değil. 750 watt PSU yeterli midir? Araştırmam sonucunda (ne kadar bilgili insanlar bilmiyorum) 750 watt yeterli diyorlar ama emin olamıyorum. Buradan ilk defa konu açıyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler.

Kaliteli 750W yeterli, ki zaten kaliteli de. Sorun çıkmaz yani.

AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz
MSI MPG X570S Edge Max Wi-Fi 5300MHz.
MSI RTX 3070 Ti Suprim X
G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z Neo RGB 4000MHz.
MSI MAG CoreLiquid 360R.
Corsair 1TB Force MP400.
Cooler Master Masterbox TD500.

Arkadaşlar, ben bu sistem için 'MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold Full modüler 140mm Fanlı PSU tercih ettim ama pişmanlık duyuyorum 850 watt mı almalıydım diye. Sistemde bir sorun çıkar mı? Rahatlıkla oyun oynayabilir miyim veya OC yapabilir miyim? Ayrıntılı bir şekilde beni bilgilendirebilir misiniz? İçim hiç rahat değil. 750 watt PSU yeterli midir? Araştırmam sonucunda (ne kadar bilgili insanlar bilmiyorum) 750 watt yeterli diyorlar ama emin olamıyorum. Buradan ilk defa konu açıyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun kalırım. Şimdiden teşekkürler.
Pardon hocam 850 Wat sandım önerilen PSU 850 Wat diyor. Ekran kartı sayfasında buna bir şey diyemem. 750 W olur mu bir şey diyemem. 3 fanlı ekran kartı.

Son düzenleme:
Pardon hocam 850 Wat sandım önerilen PSU 850 Wat diyor. Ekran kartı sayfasında buna bir şey diyemem. 750 W olur mu bir şey diyemem. 3 fanlı ekran kartı.
bende bu konuda korkuyorum halen soru işaretleri devam ediyor
Kaliteli 750W yeterli, ki zaten kaliteli de. Sorun çıkmaz yani.

Bazı arkadaşlar 3 fanlı model vb olduğundan pek emin olamıyor 750 watt yeterli midir garanti olabilir mi tüm parçalar bunlar içim rahat olsun istiyorum yanlış anlamayın beni.

3 fanlı vb model olduğundan emin olabilir miyiz hiç sıkıntısız bir şekilde uzun süreler oyun oynanılır mı peki uzun sürelerde kafamda halen soru işaretleri var yani her şeyi derinlemesine hesaplarsak sorun çıkar mı sistem kapanması vb oyunlarda çökme gibi problemler olur mu gerçekten emin olmak istiyorum yanlış anlamayın beni.

Bazı arkadaşlar 3 fanlı model vb olduğundan pek emin olamıyor 750 watt yeterli midir garanti olabilir mi tüm parçalar bunlar içim rahat olsun istiyorum yanlış anlamayın beni.

Suprim X biraz daha güç limitlerinin yüksek olduğu bir seri, ama kaliteli güç kaynakları ile sorun olmaz.

Bu Watt testleri Intel'in en üst düzey i9 işlemcileri ile yapılır, ki onlar da 5800X'ten çok daha fazla güç tükettiğine göre sanırım süpheye pek gerek yok :)

Suprim X biraz daha güç limitlerinin yüksek olduğu bir seri, ama kaliteli güç kaynakları ile sorun olmaz.

Bu watt testleri Intel'in en üst düzey i9 işlemcileri ile yapılır, ki onlar da 5800X'ten çok daha fazla güç tükettiğine göre sanırım süpheye pek gerek yok :)

Sanırım ikna oldum yeterli
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoda Technopat da 750 watt PSU kullanmış verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim değiştirme şansım olursa da aynı PSU'nun 850 watt halini alayım ama sanırım 750 kalacak.

@Cihanp

850W'ını almanda bir zarar yok, sistemi geliştirmeye açarsın fena olmaz. Şu an için 750 yeterli ama.

@Cihanp

850W'ını almanda bir zarar yok, sistemi geliştirmeye açarsın fena olmaz. Şu an için 750 yeterli ama.

Benim kafam karışmıştı ya bilgisiz veya bilgili bir sürü 750'nin sistem kapatacağını vb sorun çıkartabileceğini söylediği için rahatsız olmuştum bilginize güvenerek 750 de kalmayı elimden gelirsede 850'ye yükseltmeyi planlıyorum. Sistemi yükseltirsem sanırım RAM SSD olarak yükseltirim. OC yapma şansım yok sanırım 750 watt PSU ile.

Benim kafam karışmıştı ya bilgisiz veya bilgili bir sürü 750'nin sistem kapatacağını vb sorun çıkartabileceğini söylediği için rahatsız olmuştum bilginize güvenerek 750 de kalmayı elimden gelirsede 850'ye yükseltmeyi planlıyorum. Sistemi yükseltirsem sanırım RAM SSD olarak yükseltirim. OC yapma şansım yok sanırım 750 watt PSU ile.

Tekrar söyleyeyim, 3070 Ti'ın Watt testlerini i9 işlemciler ile yapıyorlar; 11900K gibi mesela. O yüzden oradan bi' 100W kıs.

OC için sadece PSU gücüne değil, ekran kartının sıcaklıklarına da bak. Ona göre karar verelim OC'ye.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı