Ben CS2 için 5700x3D satın aldım bir dönem, 5600 ile aralarında çok FPS farkı yaşatmadığı için geri satıp 5600 ile yoluma devam ettim. 2060 Super - 5600 kombosuyla CS2 de FPS benchmark haritasında yaptığım testte ortalama FPS değerim 520-550 arası çıkıyor. Bir yandan Twitch'te yayın açıp CS2 oynadığımda ortalama FPS değerim 300'den aşağı düşmüyor.
5700x3D aldım teşekkür ediyorum bilgiler ve öneriler için. Test edeceğim muhakkak ancak inceleme vs yaparsam eğer farklı bir konu açıp buraya bağlantısını bırakacağım. Muhtemelen yeni aldığım soğutucu ile beraber test edip çoğu yeni alan arkadaşlara da fikir olması açısından yeni bir konuda inceleme yaparım.
5600'e OC yapmayı denediniz mi belki istediğiniz artışı yakalarsınız.
Benim de bu işlemciyi almak gibi bir düşüncem var deneyimlerini dinlemek isterim.
Hocam selamlar, 5600 ve 5700x3D arasında gözle görülür performans farkı yaşadınız mı, yeni sistem kuracağım. İşlemciden kısıp ekran kartına mı yoksa ekran kartından kısıp işlemciye mi yönelsem bilemedim.
Ya işlemci 5600 ekran kartı 6700 XT.
Ya da işlemci 5700x3D ekran kartı 5700 XT,
Kullanım genel olarak sound uygulamaları kullanıp boş vakitlerde CS:GO oynamak için.
Önerileri tavsiyeleri bekliyorum.
Yeni konu açınca etiketle deneyimine gelip bakalım dostum.5600 alırsanız üzülmezsiniz bendeki değerleri gördünüz zaten yukarıda. 5700x3D için de aşırı bir değişiklik yok performans olarak sadece CS2 de 5600 de alacağınız FPS değeri artacaktır. Henüz sistemi kurmadım sıvı soğutucunun gelmesini bekliyorum yarın kurulum yaparım tahminimce. Ekran kartını güçlü almak CS2 de pek fark yaratmasa da Valorant gibi oyunlarda yaratıyor. Ekran kartı ne kadar güçsüzse o kadar fazla FPS veriyorlar garip bir şekilde. i7 6700K + GTX760 Ti ile 300-400 FPS verdiği günleri hatırlıyorum şubat depremleri zamanında...
Sistemi şimdi kurdum, çalıştırdım. Henüz chipset gibi güncellemeleri yapıyorum. Tüm ayarları yaptıktan sonra işlemciye hiç dokunmadan (PBO ayarları yapmadan) test edeceğim. Sonra biraz araştırıp testler gerçekleştirir, derler toparlar yeni bir konuda hem soğutucuyu ve performansını hem de 5700x3D incelemiş ve fikirlerimi belirtmiş olurum. Hiç güncelleme yapmadan ilk yaptığım CR23 testinde 10054 puan aldı. Güncellemeleri yaptıktan sonra düzelir diye tahmin ediyorum.
Merhaba hocam, bende R7 5800x ve R7 5700X3D arasında kaldım x3d yi tavsiye eder misin ? genel olarak twinch te oyun yayını açıp fps/hikaye tarzı oyunlar oynayacağım araştırdım epey 5800x render - yayın için daha iyi diyorlar ama oyun içinde x3d tavsiye ediyorlar karışık bilgiler var hep birinci ağızdan bilgi almak isterim. Kısaca kullanım senaryom sizin ile çok benzer.@Ruh_adam1071 R7 5700x3D İncelemem selamlar. Test yapmamı istediğiniz bir şey olursa eğer söylemeniz yeterli.
İkisi de sizin yapacağınız işler için sizi üzmez. Açıkçası ben geçerken tamamen Valorant için geçtim yoksa 5800x alacaktım. Kapalı kutu fiyatı daha ucuza geliyor. Bazı oyunlarda elbette farkını gösteriyor ancak çok çok gerekli mi tartışılır...Merhaba hocam, bende R7 5800x ve R7 5700X3D arasında kaldım x3d yi tavsiye eder misin ? genel olarak twinch te oyun yayını açıp fps/hikaye tarzı oyunlar oynayacağım araştırdım epey 5800x render - yayın için daha iyi diyorlar ama oyun içinde x3d tavsiye ediyorlar karışık bilgiler var hep birinci ağızdan bilgi almak isterim. Kısaca kullanım senaryom sizin ile çok benzer.
Mevcut işlemcim Ryzen 5 2600x
Ben CS2 için 5700x3D satın aldım bir dönem, 5600 ile aralarında çok FPS farkı yaşatmadığı için geri satıp 5600 ile yoluma devam ettim. 2060 Super - 5600 kombosuyla CS2 de FPS benchmark haritasında yaptığım testte ortalama fps değerim 520-550 arası çıkıyor. Bir yandan twitchte yayın açıp cs2 oynadığımda ortalama fps değerim 300den aşağı düşmüyor.
Selamlar. 2K'da FPS değerin normal gibi. Ben 1280x960 çözünürlükte test ettim istersen bir de öyle dene.Selamlar bu nasıl oluyor ya? 4070 5600x 16 gb 3200 mhz sistemim var 2kda 200 fps alıyorum