R7 5800x3D Auto Voltaj 0.960 yeterli mi?

Vexrin

Hectopat
Bende 5800x3D mevcut, Herkes sıcaklığından bahsetmiş benim 60 dereceyi geçmiyor stress testinde bile. Bu işlerden pek anlamam ama core voltage autoda 0.960 olarak ayarlı duruyor. Yani 0.944 0.920 bu aralarda gidiyor çünkü biosta auto olarak ayarlı.

BIOS'tan Gameboost actığımda 1.350V olarak ayarlıyor işlemci sürekli 83 derece 90 derece arası gidip geliyor. ama Hız değerlerine baktığımda 3.4ghz i geçtiğini görmedim. Bu arada hız değerlerine görev yöneticisinden bakıyorum.

Yanlış yaptığım bir şey mi var hissine kapılıyorum, Bu işlemci 3.4ghz de çalışıp 3d cache bellektenmi performans sağlıyor.

warzone 2.0 oynarken bile baktığımda 1.350V da 90 derecede calışırken aldığım fpsle, 0.960 voltajda 60 derecede aldıgım fps aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin hızına, hatta sistemin genel durumuna görev yöneticisi yerine MSI Afterburner kurup bakın. Birkaç test videosuna baktım, işlemci genelde 4450 MHz civarında çalışmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım hocam. İşlemci base hızında çalışıyor, boost hızına yükseltmiyor. Soğutucunuz nedir acaba? BIOS'da Core Performance Boost ve Precision Boost Overdrive ayarları açık mı?

Anladım hocam. İşlemci base hızında çalışıyor, boost hızına yükseltmiyor. Soğutucunuz nedir acaba? BIOS'da Core Performance Boost ve Precision Boost Overdrive ayarları açık mı?
Bios güncelledim. Artık clock hızı 3.4 sabit değil 4200mhz ye kadar çıktığını gördüm stresstestinde. 80 derecenin üstüne çıkmadı ama.
soğutucu coremaster liquid ML240L v2 RGB kullanıyorum

Anladım hocam. Stres testindeki değer fena değil. Core Voltage otomatik olarak mı seçtiniz? Oyunlarda sıcaklık, voltaj ve hız ne durumda?

şimdi oyunda denedim sıcaklık 70 80 derece arası değişiyor. BIOS updateden sonra XMP bile açmadım ramler 2633mhz de calışmış. şimdi xmp açıp tekrar deneyeceğim. ama oyunda clock hızları 4500e çıktığı oldu. Bu şekilde bile oyunda inanılmaz performans farkı oldu. Başka bir işlem yapmama gerek varmı bilmiyorum.

BIOStaki core boostlardan falan hiç anlamıyorum ve korkuyorum açıkcası.

BIOS'daki Core Performance Boost ayarı işlemcinin boost hızına çıkıp çıkmamasıyla ilgili. Oyunda 4500 MHz'e çıktıysa ellemenize gerek yok. İşlemci kendisini stock şekilde gelen tavan boost hızına yükseltmiş.

Bahsettiğim konular hakkında bu videodan fikir edinebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkür ederim. @outcastagne Konuya bakıp takılan arkadaşlar olursa konuyu özetliyeyim.
İşlemciyi taktım BIOS güncelledim XMP den ramleri Oc yaptım. Sorunsuz kullanıyorum.
Soğutucu olarakta 240ml corsair v2 rgb kullanıyorum yeterli geliyor.

Merhabalar, aynı sorun bende de mevcut. Eski sistemimde testleri yaptığımda işlemci default ayarlarda 4.4mhze kadar çıkıyormuş ve hiç ısınma sorunum yoktu. Şuan sistemimi upgrade ettim sıvı soğutmam aynı değiştirmedim ama daha iyi Kasa, anakart ve ramlere geçtim fakat yeni kasamda default ayarlarda bu sefer 3.5mhzi geçmiyor işlemci ve ısınma problemi yaşıyorum. ;
1. resim Eski kasama ait
2. resim ise şuanki yeni mevcut kasaya ait.

Çok bir bilgim olmadığı için yardım istiyorum biostan acaba hangi ayarları açmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…