R7 5800x3D için DeepCool AK620 vs DeepCool LS520 SE WH 240 mm

Gerçi kasanın genişliği de önemli. 280Mm'e daha fazla para vermesi gerekli değil diye düşünüyorum, aynı şekilde 280 için de 360Mm'e dah da fazla vermesine gerek yok.

Hani bana kalsa direkt Peerless Asassasin al geç ancak genel olarak işlemcim soğuk olsun 60 derece altı gözüksün deniyor. 1200-1300RPM'de 75-80 derece stabil olsun yeter.

Böyle olunca da sıvı soğutma isteniyor e sıvı soğutma alınacaksa da kasaya göre alınabilecek en iyi soğutucu alınmalı gözümde. Böyle bakınca da LF280 en mantıklısı oluyor.

Hani rev kısmını bilemiyorum sıvı soğutmalar ile pek ilgilenmiyorum direkt ancak LF280'in hem sıcaklık olarak iyi performans hem de 140mm fanlara sahip olmasından dolayı ses anlamında da daha sessiz bir sonuç vereceğini düşünüyorum.

280-360 neredeyse aynı olduğundan da 240 almaktan daha mantıklı. 2700 240mm alacağıma 700 800 ekleyip 280, 2.el alır yine 280 alırım sıvı soğutma deniyorsa.

Hava soğutmada dediğiniz gibi ramin üstündeki fanı radyatörün arka tarafına takmak çözüm olur mu acaba. Havalandırma veya soğutma anlamında dezavantajlı olabilir die duydum. Bu şekilde olursa sıvı soğutmaya hiç bulaşmak istemiyorum.

Hocam kasam NZXT olan h500.
Ölçüleri:
Ön: 2 x 120/2 x 140mm
Üst: 1 x 120 /1 x 140mm, Arka: 1 x 120mm

Üstte sıvı soğutma kullanamıyorum. Önde max 280lik bir sıvı soğutma olabilir. Fakat sıvı soğutmalarında kasanın üstünde en verimli şekilde kullanıldığını duydum. AK620 uyduramasam mecburen sıvı soğutma tercih edeceğim gibi.

Son düzenleme:
Kasanız görece ufak olduğu için hava soğutma pek öneresim gelmedi açıkçası. 240 veya 280 bütçenize uygun bir soğutmayı ön tarafa takın ama pull/push düzeni için gerekli alan yok. Mecburen fanları dışarı üfleteceksiniz. Üste 120mm içeri üfleyen fan takarsanız vrm'leri de soğutabilirsiniz. Nzxt kasalar insanı mucit eder valla başarılar diliyorum.

Tekrar merhaba. Sıvı soğutucuyu almaya karar verdim. Şimdide şöyle bir sorun oldu. Anakartım MSI B350M mortar arctic sıvı soğutucu fanlar ve pompa için yeterli girişler var fakat RGB için sadece bir adet JLED1 4 pin 12v soket var. Soğutucudaki soket 3pin 5v. BU sorunu aşmak için ne yapmak gerekir? Anakart değişikliği dışında

3 Pin argb kontrolcülerden satın alabilirsiniz.

Tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? Linkteki ürün bu işe mi yarıyor. Fiyatı pahalı geldi.

DeepCool ARGB Dönüştürücü 5V ADD-RGB - 12V RGB

Bu tip ürünlere 2. elden veya bazı sitelerin outlet kısmından bakıp alabilirsiniz.

Attığım sitenin outlet kısmından uyguna bir kontrolcü çıkabilir.

Yukarı 240mm takılıyorsa bence 240mm olan Artics Liquid Freezer 2 alın. Ön tarafta düzgün performans alamazsınız. Ön tarafa sıvı soğutucu takılıyor olsa bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…