R7 5800x3D için soğutucu önerisi

Fatih Didin

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Viper 32gb
Ekran kartı
Msi 2060s
Anakart
Msi b450 m a pro max
İşlemci
R7 5800x3d
Çok ısınan bir işlemci olduğu için iyi bir F/P soğutma bakıyorum, maksimum bütçe 2.5k. Şu an elimdeki seçenekler: DeepCool LE500, DeepCool AK620, Thermalright Phantom Spirit 120. Aklımdan LE500 geçiyor ama emin olamadım.

Çok ısınan bir işlemci olduğu için iyi bir F/P soğutma bakıyorum, maksimum bütçe 2.5k. Şu an elimdeki seçenekler: DeepCool LE500, DeepCool AK620, Thermalright Phantom Spirit 120. Aklımdan LE500 geçiyor ama emin olamadım.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm 7 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Nasıl sıcaklıklarda çalıştırmak istiyorsun bilmiyorum ama kasanın hava akışı iyiyse iyi bir termal macunla bence en F/P seçenek bu olurdu.

Macun olarak Arctic MX6 var elimde. Kasam https://www.e-vektron.com/urun/powe...0-atx-mesh-single-ring-rainbow-fan-siyah-kasa
Mümkün olduğunca düşük sıcaklıkta çalıştırmak istiyorum.

Hocam attığım soğutucudan TF7 macun çıkıyor o daha iyi performans verir MX6 ya göre. Kasan uyumlu sanırım sorun çıkmaz zaten en fazla fanı yukarı kaydırırsın da yeterli olur bu kasa, mesh olduğu için hava akışı yeterli olur. Bu seviyede işini görür oynarken falan sorun yaşamazsın eğer bütçem var diyorsan sıvı soğutma bak daha iyi performans için ama dediğim gibi oyun oynarken falan sorun çıkarmaz önerdiğim soğutucu. Sıvı soğutmalarda arıza çıkma oranı ucuz modellerde daha çok oluyor çünkü o yüzden daha tecrübeli biri öneri yapsın sıvı soğutma istiyorsan şu anlık en F/P seçenek bu bana kalırsa.

Hocam attığım soğutucudan TF7 macun çıkıyor o daha iyi performans verir MX6 ya göre. Kasan uyumlu sanırım sorun çıkmaz zaten en fazla fanı yukarı kaydırırsın da yeterli olur bu kasa, mesh olduğu için hava akışı yeterli olur. Bu seviyede işini görür oynarken falan sorun yaşamazsın eğer bütçem var diyorsan sıvı soğutma bak daha iyi performans için ama dediğim gibi oyun oynarken falan sorun çıkarmaz önerdiğim soğutucu. Sıvı soğutmalarda arıza çıkma oranı ucuz modellerde daha çok oluyor çünkü o yüzden daha tecrübeli biri öneri yapsın sıvı soğutma istiyorsan şu anlık en F/P seçenek bu bana kalırsa.
Tamamdır. Teşekkür ederim.

Merhaba acaba phantom spirit alıp denediniz mi? Sıcaklık değerleri nasıldır?
5800X3d ile phantom testi şurada var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı