R7 5800X3D işlemciye geçişte ne sorunlar çıkabilir?

10 - 30 FPS nedir hocam?

Dev gibi fark var bunun yanında sadece düz FPS değil %1 %0.1 FPS'ler var. 5800x3D almak istiyorsanız ve buna bütçe varsa kaçırmayın derim. Millet bulduğu gibi yapışıyor 2. el bulunmuyor.

Siz bilirsiniz tabii ama 5800x3D tam bir canavar oyun işlemcisi.

Hocam şu anki işlemci ve ekran kartınızı satıp işlemci olarak 5600, ekran kartı olarak da 6600 alabilirsiniz.

İŞLEMCİ: AMD Ryzen™ 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 İşlemci - Tray (Oyun Hediyeli) | Teknobiyotik

EKRAN KARTI: XFX Speedster SWFT 210 AMD Radeon RX 6600 Core RX-66XL8LFDQ 8GB GDDR6 128Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı - incehesap.com - Sapphire PULSE Radeon RX 6600 11310-01-20G 128 Bit GDDR6 8GB Ekran Kartı

Bunların ikisi 5800x3d'den sadece 1.500 TL daha fazla tutuyor. Stok soğutucu da idare ettirir sizi. Tabii bir yerden sonra soğutucu alırsanız iyi olur.

5800x3d için soğutma gerekli diyorsunuz. 9-10k Civarlarına denk geliyor.
Güzel fan soğutucu ile 4k civarı 5600x daha mantıklı değil mi ?
5600 tamam ama gpu 6600 sanki benim için downgrade gibi geliyor. Youtube'daki testlerinde genellikle 5700XT'den daha düşük fps almış. O Gpu'yı önermenizdeki sebebi anlayamadım

Evet hocam haklısınız kafama tüküreyim. Şu videoyu kaynak olarak almıştım da sizin ekran kartı nasıl bilmiyorum daha yüksek FPS veriyor.

İşlemciyi 5600 yapıp ekran kartı olarak 6700 alırsanız çok güzel olur.

E hocam fiyatı dert ediyorsanız diyecek bir şey yok konu 5800x3D geçiş deyince bende bütçe vardır dedim. Hali ile sıvı soğutma istemiyorum diyorsunuz e hava soğutma da her model olmayacağı için normal.

5800x3D şu an 5 serisi en iyi oyun işlemcisi biri 5600 Passat ise 5800x3D porche şu an. O mantık.
Ben bütçeniz dahilinde 5800x3D öneririm alanlar bu neymiş diyorlar fark o kadar iyi oyunlarda
Zaten bundan sonra 5000 serisi çıkmayacak işlemci. En iyisi bu 7000 serisi zaten çok çok pahalı 5800x3D sizi çok uzun zaman götürür.

Bütçeniz dahilinde ise değerlendirin olmadı sıvı soğutma bakın yoksa yapacak bir şey yok 5600 alırsınız.

7kları göze almıştım ama sıvı soğutucu deyince biraz yüzüm ekşidi ne diyeyim.

Sıvı soğutma olmadan hiç kullanamaz mıyım acaba ?

Sıvı soğutma olmadan hiç kullanamaz mıyım acaba?

Düzgün kullanamazsınız 5600X'si bile sıvı olmadan soğutması zor, siz gereksiz kastınız sanki havaya 1K verseniz sıvıya 3K vereceksiniz. Devasa değil.

Sıvı soğutma olmadan hiç kullanamaz mıyım acaba?

Benden size tavsiye böyle şeyler her gün her ay alınmıyor bir kez alıyorsunuz birkaç yıl kullanıyorsunuz. Siz bilirsiniz. Ama ben olsam 5800x3D + bir sıvı soğutma düşünürdüm.

Düzgün kullanamazsınız 5600X'si bile sıvı olmadan soğutması zor, siz gereksiz kastınız sanki havaya 1K verseniz sıvıya 3K vereceksiniz. Devasa değil.
Benden size tavsiye böyle şeyler her gün her ay alınmıyor bir kez alıyorsunuz birkaç yıl kullanıyorsunuz. Siz bilirsiniz. Ama ben olsam 5800x3D + bir sıvı soğutma düşünürdüm.
Doğru , çok iyi işlemci olduğunu biliyorum evet.
Bana o zaman önereceğiniz linkleriyle beraber f/p soğutucu var mı ?

Ayrıca hiç sıvı soğutma takmadım, nasıl bakımı olur veya nasıl takılır bilgim yok gibi bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…