R7 5800x3D RTX 4070 CS:GO düşük FPS

Susuzdede35

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Anakartım ASUS ROG B550-F Gaming, 5800x3D işlemci ve RTX 4070 ekran kartıyla 1280x960 düşük ayarlarda 300-400 arası FPS alıyordum. Bazı forum sitelerinde BIOS güncellemesi yapılması gerektiği gibi bir şeyler gördüm. BIOS güncelledim fakat şimdi 250-350 arasına düştü. Acaba eksik yaptığım bir şey mi var? Çünkü YouTube testlerinde aynı işlemci daha düşük ekran kartlarıyla neredeyse 2 katı FPS veriyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

BIOS güncellemesinden sonra RAM'lerinizi tekrar yüksek frekansa aldınız mı? (D.O.C.P)

Başka oyunları denediniz mi? İşlemciniz CS:GO için fazla güçlü olduğundan CPU kullanımı fazlasıyla düşük kalabilir. Bu durumda oyun içindeki FPS verimliliğinizi etkiler. Dilerseniz, BIOS'tan basit bir hız aşırtma yaparak işlemcinizin performansını stabilleştirebilirsiniz.
Windows üzerinden ise msconfig üzerinden fotoğraftaki seçeneği işlemcinizin maks thread sayısına göre uyarlamanız yeterli olacaktır.

Nvidia denetim masası üzerinden de CS:GO uygulaması için "Maksimum performansı tercih et, düşük gecikme modu." gibi ayarları açmanız da ekran kartınızın ve işlemcinizin oyuna odaklanmasını sağlayacaktır.
Ek olarak, oyun içi grafik ayarlarını yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

BIOS güncellemesinden sonra RAM'lerinizi tekrar yüksek frekansa aldınız mı? (D.O.C.P)
Aldım hocam.

Bugün battlefield 1 ile denediğimde 1920x1440 çözünürlük orta ayarlarda 190-200 fps alıyorum. Hocam hız aşırtma yapmaktan korkuyorum açıkçası hiç bilmediğim bir şey. Yanlış bir şey yapıp işlemciye zarar verir miyim diye. Bu arada cs özelinde konuşursam sanki freesync kapatınca fps biraz daha stabil bir hale geldi. Ama yine de bahsettiğim 600-700 fpsleri göremiyorum.

İşlemciye zarar verebilmeniz için gerekenden çok fazla voltaj yüklerseniz böyle bir durum gerçekleşecektir. 5800X 3D için detaylı hız aşırtma rehbelerini biraz araştırarak bulabilirsiniz.

Fps_max 0 yazdın mı hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…