R7 5800X3D RTX 4070 Ti sistem nasıldır?

godestguy

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, aklımda bilgisayar toplamak vardı fakat ne kadar araştırmış olsamda buradan da biraz fikir almak istedim. Düşündüğüm sistem aşağıdaki belirttiğim gibi, acaba herhangi bir uyumsuzluk veya darboğaz sorunu olur mu ve kasa olarak Asus'un Tuf Gaming 501 i düşünüyorum fakat önerilerinize açığım.

İşlemci: AMD Ryzen 7 5800x3d
Anakart: MSI Mpg B550 Gaming Plus
Ekran Kartı: MSI Geforce RTX 4070 TI Ventus 3x 12GB
Ram: Kingston FURY Renegade 32GB (2x16) 3600MHz CL16
Depolama: Samsung M.2 SSD 980 PRO 1TB
Psu: Asus ROG Strix 750G 80 Plus Gold 750W
Sıvı Soğutma: Cooler Master MasterLiquid M240L V2

Burası 22.5 civarına denk geliyor. Tabi kasa yok. Söylediğiniz kasayı stoklarda göremedim. Eğer oraya bütçe ayırmak isterseniz rami belki şimdilik single alabilirsiniz.
Yanlış hesaplamadıysam kasayı saymazsam söylediğiniz sistem ile aynı fiyata geliyor. Eğer 4070Ti kullanacaksanız.

PSU pek iç açıcı değil ama yani patlamaz en azından. Ayrıca ekran kartı yok?

Attığı ekran kartının fiyatını ekledim.

Ayrıca PSU'ya neden pek iç açıcı değil dediniz hocam? Bence bu fiyat bandında tercih edilebilir FP bir PSU. Öneriniz varsa söyleyebilirsiniz ek olarak.
bu arada bütçeyi biraz daha olsa yukarı çekebilirim

Attığı ekran kartının fiyatını ekledim.

Ayrıca PSU'ya neden pek iç açıcı değil dediniz hocam? Bence bu fiyat bandında tercih edilebilir FP bir PSU. Öneriniz varsa söyleyebilirsiniz ek olarak.
Corsair ve High Power gibi PSU'lar var. Bundan iyiler mi bilmiyorum ama aşırı mükemmel bir PSU değil ama üzmez alınır tabi ki.

Render amaçlı kullanım olacaksa işlemcinizi 7700X tercih edebilirsiniz. Benim ilk attığım sistem bütçeniz dahilinde mi? RAM düşürmediğiniz haliyle.
yok ben normal kullanım ve oyun için alacağım sistemi 7600x yeterli olucaktır o konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…