R7 5800x3D sisteme yükseltme yapmak

EyezBerg

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Sistemim:

ASUS TUF Gaming B450M Pro S Anakart.
R7 5800x3D işlemci.
Corsair LPX 2x8GB 3200MHz CL16 + 2x16 GB 3600MHz CL18(48 GB 3400CL16 olarak çalışıyor).
SanDisk sdssdh3n-500G-G25 NVMe 500GB disk(PCI 3.0).
Kingston KC-3000 2 TB NVMe SSD(PCI 4.0).
PowerColor Hellhound RX 7800 XT.

B450'den dolayı şu anda SSD'ler yarı hızda çalışıyor.

PCI 3.0 Slotunda: KC3000.
PCI 2.0 Slotunda: SanDisk.

Oyun için kullanıyorum sistemi. Belki ileride oyun görüntülerinden klipler oluşturup yayınlamayı düşünebilirim.

Sorum şu, sizce B550 bir anakarta geçmeli miyim? Hissedeceğim fark harcayacağım paraya değer mi? Aklımda MSI B550 Tomahawk'ya da A Pro modelleri var. Tavsiye eder misiniz ya da başka model öneriniz olur mu?

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Sistem gayet güzel aslında. Ssd için ölü sokette bir ana kart almak mantıklı değil bence. Satılıp AM5 geçilebilir veya böyle devam edilebilir. 7500f'li bir sisteme geçilebilir.

Anakart yükseltmesi gereksiz olur. Sistemde zaten AM4 ile geçebileceğin en iyi işlemciye geçmişsin, AM4 için anakart değiştirmenin gerekeceği pek bir yükseltme kalmamış. Sistemi oyun için kullanıyorsanız ssdler tam hızda çalışsa bile maksimum saniyelik farklar hissedersiniz, bence gittiği yere kadar böyle gidip işlemci yetmemeye başladığında en güncel hangi platform varsa ona geçin ya da direkt toplu olarak anakart, ram ve işlemciyi satıp ddr5'e geçin.

Şu anda 4K oyun beklentim yok. 1080p yetiyor. Asus 165Hz 1080P ve Dell 4K 60hz monitör var. AAA oyunlarda bir kaç yıl yeter diye düşünüyorum ama AM5 geçişine şu an için gerek yok sanki. Birkaç sn olacaksa fark şu an için dokunmamak daha iyi o zaman.

Şu anda 4K oyun beklentim yok. 1080p yetiyor. Asus 165Hz 1080P ve Dell 4K 60hz monitör var. AAA oyunlarda bir kaç yıl yeter diye düşünüyorum ama AM5 geçişine şu an için gerek yok sanki. Birkaç sn olacaksa fark şu an için dokunmamak daha iyi o zaman.

Evet oyunlarda farkı zor hissedersiniz. Ama iş güç yapıyorsanız farkedilir ssd hızı. 5800x3D güçlü ve ömrü halen olan bir işlemci. Ama bizdeki piyasayı da düşününce beklemeden AM5'e geçilebilir. Tercih.

Açıkçası işlemci ve ekran kartını yeni aldım. Satsam şu an zarar ederim diye düşünüyorum. Ben bekleyip sonunu bir göreyim. Teşekkürler öneriler için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı