R7 5800x3D stres testinde 91 derece oluyor

Hocam o zaman MSI Afterburner yükleyin ve oyun içi sıcaklıklara bakalım. Muhtemelen oyun içinde 70-75 derecelerde gezecektir ki bu durum normal karşılanabilir. UV yapmayı bilseydiniz daha iyi olurdu tabii.
Hemen bi oyun testi yapip sonuçlarını atiyim hocam buraya müsaitseniz

Hocam o zaman MSI Afterburner yükleyin ve oyun içi sıcaklıklara bakalım. Muhtemelen oyun içinde 70-75 derecelerde gezecektir ki bu durum normal karşılanabilir. UV yapmayı bilseydiniz daha iyi olurdu tabii.

10-12 Dakikalık oyun testinde 65-68 arası aldım hocam

Son düzenleme:
Evet hocam oyun içinde sıcaklıklarınız gayet normal sıvı soğutucunuzda veya termal macununuzda bir sıkıntı yok. Stress testlerinde işlemciler tepe frekans ve kullanımı gördükleri için bayağı ısınıyorlar ki 5800x3D çok güçlü bir işlemci 91 derece olması şaşırtıcı değil. Zaten stress testi dediğimiz test en extrem koşullarda işlemcinin ulaşacağı frekansı ve sıcaklığı görmek için yapılır. Siz oyun oynarken veya render alırken bile bu sıcaklıkları göremezsiniz. Kafanız rahat şekilde oyun oynamaya devam edebilirsiniz hocam.

Fivem oyununda 75-80 derece oluyor valorantta 65-70 arası oluyor hocam

Normal kullanımda 85 üzerine çıkmıyorsa sıkıntı olmaz. 99 bile olsa sıkıntı olmaz ama 80 civarı olması soğutucuların yeterli olduğunu gösterir. Video edit veya render yapmıyorsunuz sanırım. Bir sorununuz yok, devam edin.

Hayır oyun oynuyorum sadece

Undervolting FPS kaybına yol açıyor mu acaba?

Aksine kazanabilirsiniz bile. İşlemciler çok ısındığında saat hızlarını düşürürler. Bu da performans kaybına yol açar. Undervolt ile ısınma sorununu çözerseniz saat hızı düşmez ve daha yüksek performans alırsınız.
Ben soğutmasının hakkından gelemediğim için 200-250 MHz kadar bir değerden vazgeçmek zorunda kaldım. Agresif bir undervolt yapmak durumunda kaldığım için ağır yük senaryolarında 4.25 GHz civarlarında çalışıyor. Fakat ayarlamalarım öncesi 3.6 GHz'lere kadar düşüyordu sıcaklık artışlarından ötürü. Bu bağlamda bir kazanım elde etmiş sayılırım aslında.
Şu anda bunu yazarken bile 51 derecede. Sizin boşta 35-38 dereceymiş. Siz daha basit bir undervolt ile frekanslardan vazgeçmeden kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Hocam o zaman MSI Afterburner yükleyin ve oyun içi sıcaklıklara bakalım.

Hatta bunun yanında işlemci saat hızlarını da takip edin. Ağır oyunlarda 4.5 GHz görebiliyorsa hiçbir şey yapmanıza gerek olmaz. Cyberpunk'ınız varsa baya ısıtıyor bu işlemciyi. En yüksek dereceleri hep onda gördüm ben.

Ben bu değerlerde undervolt filan gerek olduğunu düşünmüyorum. Gereksiz bir macera gibi. Tavsiye etmem.

Sogutucunun bir uygulamasi yazilimi varsa, pompa devriyle ilgili bir ayar olabilir(Corsairlerde oluyor). Sessiz moddaysa tam devir calismiyordur belki ayarlarindan pompa devri yukseltilabilirse bir miktar daha soguk calisabilir yukte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…